Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLACe Market

Petkom jedemo na Dolcu: Bogata ponuda tradicionalnih i međunarodnih okusa ponovno na zagrebačkoj tržnici

Foto: PLACe Market
1/5
10.04.2024.
u 14:20

Ovom nacionalnom projektu cilj je oživjeti hrvatske tržnice nakon radnog vremena, promovirati domaću ugostiteljsku ponudu i kroz različite okuse dokazati autentičnosti hrvatskih regija

Prvi hrvatski otvoreni market ulične hrane vraća se na zagrebačku tržnicu Dolac. PLACe Market svoje istraživanje tradicionalnih i međunarodnih okusa započinje u petak u 18 sati i svaki peti dan u tjednu, sve do studenoga, zaljubljenicima u hranu pruža nezaboravno iskustvo tradicionalne lokalne, ali i svjetske kuhinje. 

Ovom nacionalnom projektu cilj je oživjeti hrvatske tržnice nakon radnog vremena, promovirati domaću ugostiteljsku ponudu i kroz različite okuse dokazati autentičnosti hrvatskih regija. 

Uz jela poput skradinskog rižota, soparnika, purice s mlincima, raznih brudeta, pašta fažola, ali i punjenih paprika i sarmi te baby praščića, na tanjurima će se naći i inovativne gastro kreacije poznatih chefova i uglednih ugostitelja. Bogatoj ponudi pridružuju se i međunarodne delicije, poput sushija, arepa i „fusiona“ - jela koja spajaju nespojivo.  

POVEZANI ČLANCI:

Na PLAC se vraćaju i neki koji su pripremali najpopularnija jela prošle godine poput Gastronomada, chefa Marina Rendića ispred Bistroa Apetit, Christijana Misirače ispred Nautic cluba Pojoda, Sopala i chefice Katarina Vrenc. 

Pridružit će im se specijaliteti chefa Maria Mihelja, restorana Tač, Al Dentea i chefa Branka Kusovca, Rougemarina, SOI fusiona, Beštije, Proofa 33, Meat the Kinga, Vinkla, Poke Pokea, Ferdinand knedli, Amelia, Arepere Maracay, ali i novotvorene Gole, Darling&Shegrtsa te uskoro otvorenog Soul Fooda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije