Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZIRALA UDRUGA PINK LIFE

Pacijenti na onkologiji KBC-a Zagreb dobili su simbolične poklone: Malena gesta razveselila je odjel

Foto: Udruga P.I.N.K. life
1/4
12.03.2024.
u 17:36

Ovo nije jedino obilježavanje mjeseca kada se spominju narcisi, naime u subotu 23.3. sprema i obilježavanje Dana narcisa na Cvjetnom trgu, u periodu od 10 do 14 h, kao i na još pet lokacija u gradu Zagrebu

Predstavnice udruge P.I.N.K. life posjetile su KBC Zagreb (Rebro), te s Hrvatskim Društvom Onkoloških medicinskih sestara i tehničara ispred kojih je bila predsjednica udruge Jasminka Miličević, podijelili buketiće narcisa pacijentima na onkologije KBC Zagreb. Predstavnice udruge su dočekali prof. dr. sc. Stjepko Pleština, zamjenik ravnatelja KBC Zagreb, predstojnik Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb te Ana Ljubas magistra sestrinstva, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, glavna sestra KBC-a Zagreb. Akciju su podržali i Milivoj Novak te ravnatelj KBC-a Ante Ćorušić.

Ovaj simboličan znak nade za cilj je imao razveseliti pacijentice i one koji se liječe, te pružiti poruku zajedništva i nade u oporavak.
Pogled iz novog kuta podrazumijeva i promociju prevencije, ali i zdravo suočavanje s bolesti kada do nje dođe. Udruga je i tada uz
oboljele i pruža im nadu, podršku, informacije, kontakte, i sve ono što je u njenoj moći. Inspirirane željom pružanja podrške, ova malena gesta u obliku buketa narcisa razveselila je i unaprijedila atmosferu odjela.

– Možda je buket narcisa bio samo simboličan, ali ljubav i podrška koju smo podijelili ostavili su dugotrajan trag u srcima pacijenata, ali i u srcima članica Udruge – poručili su. Podsjetimo, ovo nije jedino obilježavanje mjeseca kada se spominju narcisi, već da je u slastičarnama Magnolija aktualna akcija kojom se dio od prodaje kolača odvaja za rad udruge, te da se u subotu 23.3. sprema i obilježavanje Dana narcisa na Cvjetnom trgu, u periodu od 10 do 14 h, kao i na još pet lokacija u gradu Zagrebu.

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije