Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra prilika

Ovo superpovrće na Dolcu je jeftinije od krumpira, a od njega možete napraviti i kremšnite

Ponuda na zagrebačkoj tržnici Dolac
Tomislav Miletic/PIXSEL
13.03.2022.
u 09:52

Na pultu Mirjane Combaj Lach, OPG-ovke iz Kašine batat se može pronaći po super cijeni od 10 kuna za dvije kile. Njen batat raste na kemijski netretiranoj zemlji, kaže, pa je još i zdraviji

Posljednjih godina batat je sve traženija roba na zagrebačkim tržnicama. A kako i neće kad je pun vitamina, željeza i kalcija, a za razliku od krumpira, sadrži manje šećera pa je idealan za dijabetičare. U posljednjih mjesec dana na Dolcu, batat je jeftiniji od krumpira.

Na pultu Mirjane Combaj Lach, OPG-ovke iz Kašine može se pronaći po super cijeni od 10 kuna za dvije kile. Njen batat raste na kemijski netretiranoj zemlji, kaže, pa je još i zdraviji. Batat, odnosno slatki krumpir, uči nas Mirjana, može se kuhati, peći, pržiti kao sjajna zamjena za pomfrit. Sjajan je u krem juhi, no njen su omiljeni recept- kremšnite od batata.

-Kada ih služim gostima, mnogi ni ne primijete da nisu 'prave', no puno su zdravije jer u njih ne idu ni brašno, ni jaja i stavlja se mnogo manje šećera. Kuhani batat propasirajte i pomiješajte ga s 15 dl mlijeka sa šećerom i vanili šećerom po želji. S praškom za puding promiješajte 5 dl mlijeka i dodajte u smjesu, dodajte želatinu te izmutite slatko vrhnje za šlag- kaže Mirjana te dodaje da cijeli internet možete pronaći na internetu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije