Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Ove godine uredit će se Domjanićeva i Grahovečka ulica

Kvartovska tribina Sesvete
Dalibor Urukalović/PIXSELL
31.01.2014.
u 12:20

Na pitanja građana Sesveta s kvartovske tribine odgovara nadležni gradski pročelnik Dinko Bilić

1. Kada će se asfaltirati ulice Đure Sudete i Marije Jurić Zagorke?

Dinko Bilić: Ulica Đure Sudete i Ulica Marije Jurić Zagorke nisu javno dobro u općoj uporabi u vlasništvu Grada Zagreba te do rješavanja imovinsko-pravnih poslova nije moguće da vijeća gradskih četvrti odluče o asfaltiranju spomenutih prometnica.

2. Kada će se asfaltirati Ulica Trnavec?

Dinko Bilić: Ulica Trnavec nije uvrštena u asfalterski program za 2014. godinu. Uređenje ulica na području Grada Zagreba provodi se u koordinaciji s vijećima gradskih četvrti. Kako je novac za uređenje nerazvrstanih cesta nedostatan za sve potrebe, upućujemo građane da se mogu obratiti Vijeću gradske četvrti Sesvete kako bi se uređenje prometnica uvrstilo u prijedlog programa održavanja za sljedeće razdoblje.

Semafor ostaje

3. Može li se semafor postavljen na križanju Zagrebačke kod autosalona premjestiti odnosno postaviti 30 metara zapadno?

Dinko Bilić: Semaforska instalacija koja se nalazi na Zagrebačkoj cesti, na pješačkom prijelazu kod autosalona, namijenjena je za siguran prelazak pješaka preko spomenutog pješačkog prijelaza u čijoj se zoni nalaze autobusna stajališta i nije opravdano ni potrebno premjestiti je.

4. Zanima me što je s asfaltiranjem Radničke ulice u Sesvetskom Kraljevcu koja je puna rupa, a ni snijeg se na tom dijelu ne čisti redovito?

Dinko Bilić: Uređenje Radničke ulice u Sesvetama predviđeno je programom održavanja komunalne infrastrukture u 2014. godini. Na proljeće uredit će se nogostup i kolnik.

5. Hoće li se i kada u funkciju staviti prometna signalizacija na raskrižju Vugrovečka - Dobrodolska? Za to su stanari potpisivali i peticiju.

Dinko Bilić: Taj dio moguće je semaforizirati tek kada se sagrade  nogostupi i autobusna ugibališta te poseban trak za skretanje ulijevo na glavnom smjeru. Gradski ured je za navedenu rekonstrukciju izradio projektnu dokumentaciju, a realizacija samog projekta ovisit će o financijskim mogućnostima.

Letnička nakon zime

6. Hoće li i kada Letnička ulica biti asfaltirana do kraja?

Dinko Bilić: Letnička ulica bit će uvrštena u asfalterski program za 2014. godinu, a uredit će se nakon završetka zime.

7. Je li moguće što skorije rješenje uskih prometnih grla kod Europatradea na raskrižju prema Kašini jer se ondje stvaraju velike gužve?

Dinko Bilić: Zbog iznimnog prometnog opterećenja Zagrebačke ceste na dionici od križanja s Ulicom Ljudevita Posavskog pa sve do križanja s Varaždinskom, često dolazi do prometnog zagušenja. Međutim, tu pojavu, nažalost, nije više moguće ublažiti izmjenama programa rada semafora jer promet znatno premašuje kapacitet spomenutih prometnica. Posljednjim reprogramiranjem 2012. godine optimiziran je rad semafora na potezu od Bistričke do Varaždinske te je omogućen njihov koordiniran rad.

8. Hoće li se i kada asfaltirati Grahovečka ulica?

Dinko Bilić: Asfaltiranje Grahovečke ulice predviđeno je planom malih komunalnih akcija Gradske četvrti Sesvete za 2014. godinu.

9. Hoće li se obnoviti drugi dio Domjanićeve ulice?

Dinko Bilić: Uređenje Ulice Dragutina Domjanića predviđeno je programom održavanja prometne infrastrukture u 2014. godini. Bit će uređeni nogostup i kolnik, a to će biti izvedeno nakon što prestanu zimski uvjeti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije