Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužve neminovne

Ove godine ništa od izlaza iz Vrapča na Aleju Bologne

Aleja Bolognje
Pixsell
16.11.2015.
u 08:00

Posao bi se trebao obaviti do sredine 2016. godine, a plan je semaforizirati postojeće križanje Ulice Majke Terezije i Aleje Bologne

Unatoč planovima ove godine neće se probiti novi izlaz iz Gornjeg Vrapča na Aleju Bologne pa će stanovnici još najmanje pola godine iz naselja prema gradu izlaziti u dugim kolonama preko Vrapčanske ili Gospodske ulice.

Prema najavi, posao bi se trebao obaviti do sredine 2016. godine, a plan je postojeće križanje Ulice Majke Terezije i Aleje Bologne preurediti te omogućiti da se na križanju može izaći na Bolognu u smjeru istoka i zapada, a ne da se na njemu može samo ući u naselje iz smjera grada. Prometni problem na tom dijelu Vrapča pojavio se još 2009. godine kada su izgrađena naselja Ris i Perjavica, gdje se doselilo nekoliko tisuća stanovnika.

– Rekonstrukcijom ćemo križanje u obliku "uljev-izljev" pretvoriti u puno semaforizirano križanje koje će omogućiti prometovanje u svim smjerovima, a u Aleji Bologne sagradit ćemo i dodatni prometni trak za skretanje ulijevo u Ulicu Majke Terezije iz pravca zapada – objasnio je Dinko Bilić, gradski pročelnik za promet.

Cijena rekonstrukcije ulica i preuređenja autobusnog terminala je 10,2 milijuna kuna. 

Komentara 2

LR
ludjacki_razuman
14:12 16.11.2015.

Nego kako: samo što više automobila. Što drugo Sektor za promet zna? Za 2-3 godine, kad dobri građani grada dokupuju još par stotina automobila i kad opet budu gužve, asfaltirat će se još poneki park, platiti još koji podvožnjak...dobro došli u prometno planiranje iz '60-ih godina prošlog stoljeća!

ME
meerkat
15:05 16.11.2015.

SEMAFORIZIRATI :))))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije