Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Britanskom trgu

Mrak-Taritaš poručila Bandiću: "Ovdje se ne zna tko, što i za koliko radi!"

Anka Mrak Taritas odrzala je konferenciju za medije na Britanskom trgu.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
18.11.2016.
u 11:40

Anka Mrak-Taritaš kritizira poteze sadašnjeg vodstva grada i kaže da bi za svaku intervenciju u prostoru trablo pitati građane

Ni što se radi, ni koliko košta, ni kakav će rezultat biti od uređenja Britanskog trga – tako to rezimira Anka Mrak-Taritaš, kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu, za vrijeme jučerašnje konferencije za novinare koju je održala na Britanskom trgu.

Radovi koji su počeli u srpnju, a koji su trebali trajati desetak dana, odužili su se uz jedno zatvaranje gradilišta, zbog nepoštovanja svih propisa i dozvola, a Britanski trg samo je jedan od tri primjera, kako kaže Anka Mrak-Taritaš, agresije na javne gradske površine unatrag nekoliko mjeseci.

– Kad bilo tko od nas radi privatnu investiciju ili uređuje stan, kaže prvim susjedima, ali to nije slučaj kad se uređuju javni prostori grada Zagreba. Riječ je o javnim prostorima, o novcu svih sugrađana, i tako se ne upravlja javnim prostorima. Grad se treba brinuti o javnim prostorima – kazala je Anka Mrak-Taritaš.

Anka Mrak-Taritaš kao primjere agresije ističe i pokušaj postavljanja montažnih terasa na Preradovićevu trgu i planiranu gradnju crkve na Savici.

– Preradovićev trg pretvara se u terasu i gubi svoj identitet – kazala je. Ističe da odluke koje se odnose na korištenje javnih 
prostora moraju na javnu raspravu.

– Park treba ostaviti takav kakav jest u javnom korištenju stanovnika Savice, a samo malo dalje planirati gradnju crkve kroz postupak urbanističko-arhitektonskog natječaja – mišljenje je Anka Marak-Taritaš. •

>> Mrak Taritaš najavila rješenje problema otpada u Zagrebu i poručila: Neću trčati maratone niti jesti snijeg

Komentara 12

SU
SUBARU
12:51 18.11.2016.

Pa kako nezna,kumovi i rodijaci.

AT
atheist
12:37 18.11.2016.

Bravo Anka carice. MAkni Bandića pa idemo na after. :)

Avatar Sheldon
Sheldon
12:31 18.11.2016.

gotov je! presudit će mu mrak gradonačelnica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije