Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakav bezobrazluk

Ovako se opstruira suđenje: Lovrić za sud bolestan, no za obljetnice nije

Ivica Lovrić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
04.02.2017.
u 19:13

Zbog navodne bolesti Ivice Lovrića prošli je tjedan odgođeno optužno vijeće u aferi Štandovi jer je on nedolazak ispričao bolešću

Da optuženici na sve moguće načine pokušavaju opstruirati suđenja i nije neka novost, no način na koji je to napravio Ivica Lovrić, optužen u aferi Štandovi, graniči s bezobrazlukom. I otvorenim ismijavanjem kako suda tako i pravne države. 

Jer, dok je za sud 2. veljače, kada se održavalo optužno vijeće u aferi Štandovi, Lovrić bio bolestan, kada su gradske protokolarne obveze u pitanju ta je bolest nestala kao rukom odnesena. Naime, dok je sudu poslao ispričnicu navevši da ne može doći zbog bolesti, zbog čega je odgođeno optužno vijeće te odluka o pravomoćnosti optužnice protiv njega Milana Bandića i Zdenke Palac, Lovrić se isti dan pojavio na obilježavanju 30. obljetnice smrti Ive Vuljevića, a sve to je uredno zabilježeno na internetskim stranicama Grada Zagreba. Tamo su objavljene i fotografije s obilježavanja obljetnice na kojima se vidi Lovrić koji sjedi u prvom redu i pozorno sluša što govori suoptuženik mu Milan Bandić.

Navodna bolest Lovrića nije spriječila i da se dan kasnije pojavi na dodijeli stipendija Grada Zagreba, što je također uredno zabilježeno na internetskim stranicama Grada Zagreba.

Da cijela stvar bude bolja, prošlotjedna sjednica optužnog vijeća nije prva koja je dogođena zbog Lovrića. Ni ona prije zakazana nije se održala jer on, navodno, nije primio sudski poziv. Odugovlačenjem rasprava Lovrić zapravo kupuje vrijeme sebi i svom šefu Milanu Bandiću, a sve kako suđenje za aferu Štandovi ne bi počelo prije lokalnih izbora. Sljedeća sjednica optužnog vijeća zakazana je za 15. veljače pa će biti zanimljivo vidjeti tko će tada imati neki problem sa zdravljem te hoće li sud sankcionirati Lovrića zbog evidentnog nepoštovanja suda.

Komentara 44

DU
dubravkai16
19:23 04.02.2017.

Naše pravosuđe- tj. krivosuđe kriminalno i korumpirano- Da na sud ne dođe običan građanin, policija bi ga privela, a kad je u pitanju Bandić, onda se odgađa. DO KADA? Pravosuđe je RH SRAMOTA:

Avatar lapolapo
lapolapo
20:43 04.02.2017.

Kaj je ovdje čudno,lažna prebivališta "uglednika" možete doznati na sudu,dakle bez srama lažu na sudu,i pojeo vuk magare.....

DU
Deleted user
20:52 04.02.2017.

Sve lopov do lopova traži majka sina svoga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije