Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka se 'tehnički'

'Otvorite velikogoričku obilaznicu ili ćemo blokirati ceste'

'22.08.2013., Velika Gorica - Gradonacelnik  Velike Gorice Drazen Barisic  susreo se sa stanarima, te raspravio  o problemu istocne obilaznice.   Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
23.08.2013.
u 10:50

– Cesta je bila i privremeno otvorena za proslave pristupanja Hrvatske EU – kaže Barišić te dodaje kako nema razloga da stoji zatvorena.

Kroz Veliku Goricu dnevno prođe 45.000 vozila, velik broj njih dolazi preko Radničke ceste i s autoceste A3, a svi oni primorani su voziti lokalnim cestama kroz okolna naselja, neprimjerena za toliki promet. Istodobno, istočna obilaznica od Velike Gorice do Kosnice u dužini od 5325 metara stoji blokirana za promet iako je potpuno izgrađena. Radovi traju, kaže velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, od 2010., a dosad je potrošeno 106 milijuna kuna.

– Cesta je bila i privremeno otvorena za proslave pristupanja Hrvatske EU – kaže Barišić te dodaje kako nema razloga da stoji zatvorena. Slabe i uske lokalne ceste uništili su pretovareni kamioni koji prevoze šljunak na gradilišta u Zagrebu, automobili jure unatoč ograničenju i zavojima, a napeti stanovnici u stalnom su strahu.

– Unuke ne puštam ni u obližnji dućan bez nadzora. Nema dana bez sudara ni ograde koja nije razbijena, a o količini prometa svjedoči kako znam čekati i po deset minuta da uopće izađem iz dvorišta – kaže Marko Bilić, stanovnik Selnica. Ako se obilaznica uskoro ne otvori, blokirat će ceste. No, čini se da neće morati s obzirom na to da Hrvatske ceste napominju kako su u srpnju predale zahtjev za tehnički pregled početkom rujna, nakon čega će se znati datum puštanja obilaznice u promet.

>>Iako završena, velikogorička obilaznica zjapi prazna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije