Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inventura - gornji grad

OŠ Jabukovac 2015. godine ide u dogradnju

kvartovska tribina Gornji grad
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
17.06.2014.
u 17:06

Počelo uređenje Magdićevih stuba, slijede Svibovac i Ljubinkovac

Mnogi vozači iznenade se kad vide znak za obilazak na početku Mesničke ulice. Zatvorena za promet, raskopana ulica konačno se obnavlja nakon trideset godina, a nakon što izmijene vodovodne i plinske instalacije, radnici će do listopada presložiti svih 4,5 tisuća kvadrata kockica.

Kulturno dobro

Rekonstrukcija stare ulice samo je jedno od pitanja postavljenih na prvoj Večernjakovoj kvartovskoj tribini u četvrti Gornji grad – Medveščak. Rijedak je to primjer obnove najstarijeg dijela grada i četvrti gdje je glavni problem što je najveći njen dio spomenik kulture.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/Pixsell

Gotovo ništa, kako kaže predsjednik Vijeća četvrti Luka Šimurina, ne može se raditi bez konzervatora pa glavnina rekonstrukcije ide preko Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode. No nakon dugo vremena konačno je počela obnova Magdićevih stuba, a nakon njih slijedi sanacija stuba Ljubinkovac i Svibovac. Stube Vinka Mandekića pričekat će pak nekoliko godina dok se ne riješe imovinskopravni odnosi. Rješavanje imovinskih pitanja pričekat će i stanari ulice Pantovčak koji su tražili adekvatna autobusna stajališta.

– Potrebno je dio zelene površine uz predsjedničke dvore pretvoriti u javnoprometnu površinu – kazali su iz četvrti. Postaviti bi se ove godine trebali i ležeći policajci u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog, u ravnini sa Psihijatrijskom bolnicom za djecu i mladež, a razmatra se postavljanje u Zelengaju, na dijelu od bolnice Goljak.

Parkiranje u Bulatovoj

U dogovoru s Uredom za izgradnju grada uspjeli su dogovoriti uvođenje naplate parkiranja u Bulatovoj na zahtjev stanara, a izradom prometnog rješenja za Remetski kamenjak, za što su izdvojili 40.000 kuna u planu malih komunalnih akcija za 2014., riješit će se dugogodišnji problem stanovnika koji imaju problema s jurećim automobilima u ulici.

– Ulica će se proširiti, a sada će se postavljanjem signalizacije pokušati upozoriti na opasnosti i smanjiti incidentne situacije – kazali su iz četvrti. Dobre vijesti stižu i roditeljima učenika dotrajale OŠ Jabukovac.
– Gradnja sportske dvorane i trakta s osam učionica uvrštena je u plan dogradnje postojećih objekata obrazovnih ustanova, a realizacija zahvata predviđena je 2015. – obavijestili su iz Ureda za obrazovanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije