Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taksi-prijevoz

Oryx taxi pojeftinio, umjesto 14 kn start odsad 9,5 kuna

oryx, taksi, taxi, trg bana jelačića (1)
Marko Lukunic/PIXSELL
12.03.2012.
u 14:14

Ovom odlukom želimo utjecati na još snažnije povećanje broja korisnika taksi-usluga u Zagrebu, poručuju iz Oryx taxija

Oryx taxi dodatno  je spustio svoje cijene nakon što je već u siječnju s cijenom od 4,8 kuna po kilometru postavio za sada najnižu cijenu prijeđenog kilometra taksi-prijevozom u Zagrebu. Od danas su za 32 posto spustili i  cijenu starta pa ona iznosi 9,5 kuna umjesto dosadašnjih 14.

– Ovom odlukom, kao i onom ranijom s početka godine, želimo utjecati na još snažnije povećanje broja korisnika taksi-usluga u gradu. Sada smo po redovnom cjeniku drugi najjeftiniji taksi-prijevoznik u Zagrebu – izjavio je Ivan Zubak, potpredsjednik uprave Oryx grupe.

Ujedno poručuje da snižavanje cijene starta neće prouzročiti smanjenje kvalitete usluge.

Iz Cammea pak poručuju da su i dalje najjeftiniji prijevoznik u gradu.

– Mi ne naplaćujemo prva dva kilometra vožnje pa, uspoređujući cijene, Oryx će ih imati na istoj razini kao i mi tek nakon prijeđenih 25 kilometara – izračunao je Miroslav Hoffman, glasnogovornik Cammea.

Ujedno je poručio da u ovoj taksi-tvrtki neće biti korekcija cijena, ali će se učinak pojeftinjenja kod konkurencije svakako pratiti.

– Ovo sniženje svakako može imati psihološki utjecaj, dok onoga za džep korisnika nema. No mi ćemo pratiti kretanja na tržištu te sukladno tome i reagirati pokaže li se potrebnim – objasnio je Hoffman.

S obzirom na to da je predsjednik, koji jedini ima pravo davanja izjava u javnosti, odsutan, iz udruženja Radio taksi nisu željeli komentirati ovaj potez konkurencije. Početak vožnje u Radio taksiju stoji 9,9 kuna, a kilometar vožnje 4,9  kuna.

Eko Taxi  ima najnižu cijenu starta  – 8,8 kuna, a prijeđeni kilometar stoji 5 kuna.

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Vucibatina
Vucibatina
21:16 13.03.2012.

Vito je napokon shvatio kako radi taximetar ili nije ?

BL
bellator luminis
14:47 12.03.2012.

Voziti se u takvim taksijima je opasno po život,vozači im nemaju zakonom propisan odmor!!!Voze dan noć bez prestanka,pitanje je vremena kad će zaspat za volanom i izazvati(ne svojom krivnjom)tragediju!!!Ova naša država sve to ljepo gleda i tolerira(bezakonsko ponašanje poslodavaca),inspektori spavajuu zimski san,sve do jednom,a onda će svatko drugi biti kriv osim mafijaša koji izrabljivaju svoje vozače(nezakonito).Kad će netko u ovoj državi biti odgovoran za svoje postupke?

Avatar rocky-tg
rocky-tg
16:14 12.03.2012.

ZET će propasti. Svi ćemo se taksijima vozati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije