Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

'Oni koji su nas doveli u krizu, ne mogu nas iz nje i izbaviti'

don Grubišić (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
30.01.2013.
u 13:34

- Civilizacija traži novu paradigmu i mislimo da smo na putu te nove paradigme – prema neposrednoj demokraciji. Nužno nam je potreban taj treći put, rekao je don Grubišić

Don Ivan Grubišić i njegov Savez za građansku i etičku Hrvatsku danas su u Hrvatskom saboru dali službenu potporu nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Zagreba Vladimiru Ferdeljiju koji je kandidat HSLS-a, HSS-a i Zelene liste. Don Grubišić je naglasio kako ovo nije koalicija već podrška kandidatu koji ima najbolji program.

- Meni se sviđaju njegovi stavovi i njegov životni put kao poduzetnika daju mi za pravo vjerovati da će dati novu kvalitetu Gradu Zagrebu – poručio je don Grubišić te naglasio kako njegov Savez izabire novi, treći put, a to je put prema relativizaciji političkih stranaka i prema neposrednim izborima u kojima građani sami biraju njima najbolje kandidate, a ne predsjednici stranaka one koji su njima najbolji sa svojih lista.

- Civilizacija traži novu paradigmu i mislimo da smo na putu te nove paradigme – prema neposrednoj demokraciji. Nužno nam je potreban taj treći put, jer kako je Einstein rekao \"oni koji su nas doveli u krizno stanje, ne mogu nas od njega i izbaviti\". A za ovo stanje krive su političke stranke koje vladaju demokratskim centralizmom – objašnjava don Grubišić dodavši kako Savez želi korjenite promjene u političkom načinu vođenja RH, u strukturi Hrvatske te traži nove nepotrošene ljude.

- Izuzetno mi imponira ova podrška jednog od najautoritativnijih ljudi u pogledu etike i moralnog ponašanja. Hvala na podršci koja nije uvjetovana ničim, dokaz je da svjetonazori mogu biti slični iako nismo iz istig gradova – kazao je Vladimir Ferdelji koji nije želio nagađati koliko je \"teška\" ova potpora don Grubišića.

- Ja se nadam da je to 90 posto, no manipulirati brojevima se može samo ako se stavljate u isti rang onih koji su nas tu doveli. Mi želimo ponuditi tu treću opciju, a našim programom pokušat ćemo promijeniti neke stvari – objašnjava Ferdelji. Don Ivan Grubišić naglasio je kako još nije donio odluku hoće li se i sam kandidirati za izvršnu vlast, te dodao kako ta odluka i nije na njemu već na savjetu Saveza za građansku i etičku Hrvatsku.

Iako je i sam predsjednik stranke, HSLS-a, Darinko Kosor poručio je kako vjeruje da je došlo vrijeme da se glasa za pojedince, da svi imaju otvorene liste kao što ćemo ih imati za zastupnike koji idu u Europski parlament.

- Ako želimo promjene, krenimo od velikih gradova sada na lokalnim izborima s obzirom da do parlamentarnih izbora moramo čekati još tri godine. Birajmo kvalitetnog pojedinca ispred partitokracije – zaključuje Kosor.

>>Don Grubišić podržao Ferdeljija u utrci za gradonačelnika

Komentara 32

TE
Televizor
18:27 30.01.2013.

Besposleni pop.

AN
Android
19:06 30.01.2013.

Ovaj Krile ostaje Gall.

SI
sinaj
17:19 30.01.2013.

S ovim likom definitivno nešto nije u redu. Težak je to poremećaj kada ego nadvlada pamet, pogotovo u tolikom omjeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije