Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB OKO UGOVORA

Oglasili se iz Grada o zaključanim konjima na Hipodromu: 'Zbrinuti su i nahranjeni'

Zagreb: Na Hipodromu zaključali konje u štale i ne puštaju jahače k njima
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/10
24.11.2023.
u 00:04

Iz Grada Zagreba su večeras poručili kako su svi konji zbrinuti i nahranjeni, a o njima kontinuirano vodi računa i veterinar koji se tamo nalazi, dok je problem u ''pojedincima koji su koristili situaciju u kojoj dosad nije bilo reda''

Grad Zagreb oglasio se o dramatičnoj situaciji na Hipodromu, gdje su zaposlenici Ureda za upravljanje sportskim objektima zaključali konje u boksove i nikome ne dopuštaju pristup. Enimark Ponjević, predsjednik Hrvatskog galopskog saveza ispričao nam je ranije kako konji nisu pili vodu od jučer poslijepodne, i sve to zbog potpisivanja ugovora. 

- Ne žele nas pustiti dok ne potpišemo dodatne ugovore mimo ugovornih obaveza ustanove prema sportskim savezima iz programa javnih potreba. Ovo je talačka situacija u kojoj je tvrtka koja se brine o održavanju terena zarobila životinje da bi ucijenila sportaše da potpišu dodatni ugovor - kazao nam je ranije. Usprkos navodima Ponjevića, iz Grada napominju kako su svi konji zbrinuti i nahranjeni, a o njima kontinuirano vodi računa i veterinar koji se tamo nalazi, dok je problem u ''pojedincima koji su koristili situaciju u kojoj dosad nije bilo reda''. 

- Nije se znalo tko su vlasnici konja, i nije bilo dokumentacije o zdravstvenom stanju konja. Pojedinci su koristili ovu situaciju da si osiguraju prihode i povlastice koje im ne pripadaju, a Grad Zagreb zbog pravne nesigurnosti nije mogao ulagati u razvoj Hipodroma. Višegodišnji napori da se kroz dijalog uredi pravo korištenja bili su neuspješni. Zbog toga je bilo nužno jasno identificirati vlasnike konja i osigurati pravnu osnovu za korištenje infrastrukture Hipodroma - objašnjavaju u Gradu.

- Stoga je Ustanova Upravljanje sportskim objektima donijela Pravilnik o redu, ponašanju, korištenju, pravima i obvezama na sportskom objektu Hipodrom „Zagreb“, kojim se jasno utvrđuju pravila ulaza, izlaza i boravka konja na Hipodromu kao i posjedovanje dokumenata kojima se dokazuje njihovo zdravlje. Svi korisnici koji žele mogu sklopiti ugovore o korištenju boksova i nesmetano koristiti Hipodrom u skladu sa zakonom - objavili su iz Grada, govoreći o ugovorima koje su vlasnici morali potpisati.

Veliki broj njih je, poručili su, i prihvatio potpisivanje tih ugovora. 

Zagreb: Na Hipodromu zaključali konje u štale i ne puštaju jahače k njima
1/10

- Naglašavamo i da će registrirani sportski klubovi i sportski savezi kao i dosad imati pravo na besplatne termine za treninge i natjecanja na Hipodromu. No, pojedinci su u dosadašnjem neredu izbjegavali plaćanje bokseva i druge infrastrukture Hipodroma. Budući da se dodatno korištenje sportske infrastrukture plaća na svim sportskim objektima Grada Zagreba, ili se ti objekti daju u zakup putem natječaja, Hipodrom je do danas bio jedinstven negativni primjer. Današnjim je postupkom Grad Zagreb napokon počeo uvoditi red pod istim uvjetima za sve - objasnili su iz Grada te zaključili kako ima je ''dobrobit konja iznimno važna i da u svakom trenutku osiguravaju da su životinje dobro, napojene i nahranjene''.

>> VIDEO Zagrebački Jarun u novom ruhu! Kućice uz jezero ukrašene su novim muralima šarenih boja

Ključne riječi

Komentara 4

ST
starsandstripes
05:42 24.11.2023.

meni su veći problem konji u vodstvu grada

Avatar brons
brons
21:16 24.11.2023.

Bosanski konjušar Tuđmanov tjelohranitelj

Avatar Tombstone
Tombstone
00:47 24.11.2023.

Cudno. Ak su u pitanju konji ili npr psi odmah se svi bune. Ali ljudi koji kopaju po kontejnerima za smece su totalno ok? Da ne bude zabune, volim I konje I pse, macke I papagaje. Ali nemoj voditeljici ili "influencerici" (ma kaj to znacilo) krepa kanarinac, I cijeli vecernjak cmizdri. A ne obazire se uopce na dede I bake kaj kopaju po kantama za smece da napokon nekaj pojedu? Kad je ikoji novinar vidjevsi gladnog odlucio platiti mu burek, cevape ili bilo kaj kaj bi ga kostalo dvije kave u "pederskim" kaficima gdje vise?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije