Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prigradski prijevoz

Novi elektromotorni vlak pokvario se uoči puštanja u promet

'03.07.2011., Zagreb - Promotivna voznja elektromotornog vlaka domace proizvodnje, za regionalni prijevoz  .  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
1/4
26.08.2011.
u 15:30

Vlak su u promet trebali pustiti premijerka Jadranka Kosor i gradonačelnik Milan Bandić.

Novi elektromotorni vlak za prigradski prijevoz koji su danas u promet trebali pustiti premijerka Jadranka Kosor i gradonačelnik Milan Bandić pokvario se uoči kretanja s Glavnog kolodvora prema Vrbovcu.

Došlo je do proboja glavnog visokonaponskog prekidača zbog čega su zakazala pomoćna napajanja te je puštanje vlaka u promet odgođeno za idući tjedan.

– Uporabnu dozvolu za vlak dobili smo 1. srpnja. Vlak je predviđen da vozi 160 km na sat, a mi smo ga opterećivali i sa 35 tona sačme kako bismo simulirali vožnju vlaka pod punim teretom. Do danas je prešao 5000 km, no dogodio se taj incident koji se mogao dogoditi bilo kad i bilo gdje – kazao je Ivan Tolić, predsjednik uprave Gredelja koji je s Končarom izradio vlak.

S obzirom na to da je nastali kvar u Končarovoj ingerenciji, Josip Crnalić iz uprave te tvrtke kazao je da će za otklanjanje kvara trebati nekoliko dana.

– Zakazao je uređaj renomiranog proizvođača Secherona iz Švicarske. Vlak nismo pustili iz sigurnosnih razloga – kazao je Crnalić.

Komentara 51

TW
Tex_Willer
15:41 26.08.2011.

I šta su onda ovo dvoje jadničaka pustili? golubove? prerezali su si prste škarama ili su samo gurali vlak nebili upalio???

TE
Testera
15:46 26.08.2011.

Šta ga niste gurali ili ga napucali tom sačmom za simulaciju.

CH
Charles
17:39 26.08.2011.

Kada netko nije pokvaren tada taj može pustiti u pogon vlak koji nije pokvaren. Kada je netko pokvaren tada taj može pustiti u pogon vlak koji je pokvaren.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije