Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za zagrepčane

Nova turistička atrakcija – stopama Sulejmana Veličanstvenog

'Suljo2Velic_nnn_ekr3'
''
06.10.2012.
u 15:30

Turska ekranizacija života i vladavine sultana Sulejmana Veličanstvenog zaludila građane koji žele vidjeti njegovu palaču

Aktualna turska serija “Sulejman Veličanstveni” koja donosi priču o vladavini i životu jednog od najvećih vođa Osmanskog Carstva, u Zagrepčana je osim sjedenja pred malim ekranima, potaknula i interes za putovanje u Tursku, osobito u Istanbul, gdje se radnja i događa.

Turističke agencije bilježe sve više upita i rezervacija, a neke su odlučile program dodatno prilagoditi putnicima kako bi se što bolje upoznali s poviješću Sulejmana Veličanstvenog.

Cijena oko 2290 kuna

– Ovog su tjedna otišla dva autobusa za Istanbul, a tih će 100 putnika prvi put moći vidjeti i harem u Topkapi palači koji se predstavlja u seriji, u kojoj izgleda malo drukčije jer je sniman na posebno napravljenom setu. U palači nije bilo dopušteno snimanje – objasnila je Gabrijela Koščica iz Bravo Putovanja, agencije koja će za ljubitelje Turske u 2013. godini otići korak dalje i pripremiti novi atraktivni program putovanja “Stopama Sulejmana Veličanstvenog”.

– U sklopu novog aranžmana bit će moguće posjetiti i Edirne, grad 250 kilometara udaljen od Istanbula u koji je Sulejman išao u lov. Također, na Aja Sofiji može se posjetiti Huremin hamam, odnosno kupalište koje je Sulejman dao sagraditi za Hurem, a iako je ulaznica otprilike pedeset eura, takozvani “turski wellness” stalno je pun – dodaje Gabrijela Koščica.

Cijena novog aranžmana, prilagođenog “istraživanju” puteva Sulejmana Veličanstvenog, neće se pretjerano razlikovati od aktualnog šestodnevnog posjeta Istanbulu, za koji je potrebno izdvojiti 2290 kuna.

Ludovali i za Šeherezadom

Veće zanimanje za putovanjima u Istanbul radi turske serije i nije čudno. Riječ je o svojevrsnoj “ponovljenoj priči”. Naime, kada se hrvatskim gledateljima počela prikazivati serija “1001 noć” o ljubavi Šeherezade i Onura, agencije su također imale gotovo dvostruko više putovanja u Tursku.

– Interes za putovanja u Istanbul i Tursku općenito su u velikom porastu od prije dvije godine, od vremena kada se prikazivala serija “1001 noć”, a taj se trend nastavio. Sada je, naravno, opet veće zanimanje za Istanbul otkad se počela prikazivati nova serija Sulejman Veličanstveni – objasnila je Mirna Šabani iz agencije Calypso Zagreb, čiji putnici u sultanov grad kreću već 30. listopada.

>>U nekim kvartovima Istanbula smije se piti, a u nekima ne

Komentara 3

AU
Augustiner
16:58 06.10.2012.

Za 20 godina će bit ponuda putovanja u Berlin....stopama AH-a sve do Moskve!! ;-)

MO
moskito
17:11 06.10.2012.

He, kud smo krenili? Zar nam nije dovoljno povijesti i turaka. Ali evo opet nekih Sulejmana. Jos ih zovemo da nam kupuju u Hrvatskoj nase Firme, a s time i dolazi turska radna snaga a s time i brakova a s time i djece i na kraju nece biti mjesta gdje sa onih visokih toranja nece vikati na nas Hrvate. Sjetite se rijeci koje je rekla Merkel.Ali to se zna to im je strateski plan. Daj te reklamirajte ono sto ima Hrvatska a ima daleko ljepse nego Turska, a ne da novac odlazi iz Hrvatske.

LO
lorens
20:55 06.10.2012.

Da bi znao cijeniti drugoga a i i da znaš gdje živiš treba vidjeti i putovati.Turska je stvarno fantastčna zemlja.Imaju bogatu povijest,kulturu a standard im iz dana u dan raste.Otvoreni prema svima. Ne mjerim koliko je neka zemlja ljepša ilii nije jer onda čovjek nigdje ne bi putovao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije