Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTENTIČNO SELO

Nikola od EU očekuje napredni ruralni profil i vino koje 'ima priču'

rajko polić,nikola saić (1)
Foto: Rajko Polić
1/5
27.06.2013.
u 23:07

Težište Saićevih je na vinu, ali tu su i sve domaće životinje, te ratarstvo i povrćarstvo za hranu i krmu

Svatko se nečem od Europe nada, a Nikola Saić koji nedaleko središta grada Zaprešića ima pravu seosku domaćiju, da će upravo njezini poticajni fondovi podržati autentično selo – dakle ruralne sadržaje. I to za zaokruživanje i vanjski sjaj svakog gospodarstva s njegovom pričom i posebnostima. Težište Saićevih je na vinu, ali tu su i sve domaće životinje, te ratarstvo i povrćarstvo za hranu i krmu. U „motika rekreaciji“ nakon redovnih poslova sudjeluje cijela obitelj, a neumoran je sam Nikola, koji aktivno djeluje i u vinskoj udruzi Trsek s iskusnim kolegama i uglednim vinogradarima i podrumarima u Savskoj dolini u brdovečkom kraju.

- Prednost našeg grada je upravo u tome što ima mjesta i uvjeta za tradicionalni život na okućnici i manja poljoprivredna gospodarstva u službi turizma i izletništva - kaže Nikola, inače prodavač i savjetnik u poljoprivrednoj ljekarni Gračec iz koje se uvijek dizao duh naprednog vinogradarstva. Zato Saićevi od EU očekuju zakonsku i stimulativnu formulu za zaokruživanje imanja i stvaranje dohotka, bar za uloženi teški rad, koju su praksu naslijedili od svojih djedova i roditelja. Ne postavljaju se trgovačkim lancima kao konkurencija, ali ljubitelje i poznavatelje autohtonog i autentično domaćeg gutljaja i zalogaja svakako očekuju.

>> Održivi razvoj temelj je razvoja ruralnih područja u Europi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije