Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Nevrijeme odgodilo uređenje parka Remetski Kamenjak

Tribina Medveščak
Davor Puklavec/PIXSELL
30.07.2014.
u 14:49

Odgovornost je prebačena na Hrvatske šume koje moraju napraviti hitne intervencije u park-šumi zbog čestog nevremena

Nakon što su još krajem 2013. godine za trajanja prve Večernjakove kvartovske tribine “Želite li bolji kvart” stanarima gradske četvrti Gornji grad Medveščak obećali da će se ove godine urediti park-šuma Remetski Kamenjak, od obećanja ništa!

Kako je to pred građanima prezentirao pročelnik gradskog Ureda za poljoprivredu Emil Tuk, na tom su se području, koje je pod nadležnošću Hrvatskih šuma, trebale urediti šumske staze, zamijeniti dotrajale klupe i trebali su se postaviti novi koševi za smeće.

Planirano je bilo kako će se gradnjom šumske staze spojiti Gračanska ulica s Ulicom Remetski Kamenjak te napraviti dječje igralište, no nijedno od obećanja neće biti realizirano u 365 dana koliko je naznačeno da je rok za obećane radove. Glavni razlog neispunjena obećanja prebačen je na Hrvatske šume, koje su se pak zbog čestih olujnih nevremena morale usredotočiti na hitne intervencije.

– Uređenje park-šume Remetski Kamenjak bilo je u planu za 2014. godinu, međutim, s obzirom na olujna nevremena koja su pogodila ovo područje i zbog stabala koja su iščupali jaki udari vjetra, upravi šuma podružnice Zagreb od studenog 2013. pa sve do ovog ljeta prioritetna je postala sanacija.

Obujam tih radova premašio je višegodišnje planove sječe na navedenom području. Stoga smo morali odgoditi radove na uređenju park-šuma Remetski Kamenjak. Sa sječom se planira početi krajem godine. Nakon toga počeo bi se uređivati park – objasnila je Ana Juričić Musa iz Hrvatskih šuma.

Komentara 1

BS
bstrabi2
12:01 13.08.2014.

Bandiću.Šta je sa žićarom.Od Graćana do aljemena.Maknuli ste staru,a niste ništa napravili za novu,a na njoj dobivate izbore....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije