Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milan bandić:

'Nepokolebljiva je volja Hrvata da gradi zemlju kao svoj na svom'

kolak (1)
Tomislav Miletić/PIXSELL
11.03.2013.
u 13:59

Jedinstvo iskovano u Domovinskom ratu jamstvo je da se ide naprijed, svi zajedno, nastavio je Bandić

Prije godinu dana htjeli su nam uzeti Aveniju Gojka Šuška, ali ona ostaje, a sada imamo i Ulicu Rudija Kolaka, ima simbolike u tome, kazao je gradonačelnik Milan Bandić pri otkrivanju ploče s nazivom ulice koja je ime dobila po poginulom hrvatskom branitelju. 

Ostaje čvrsta i nepokolebljiva volja hrvatskog naroda da gradi zemlju kao svoj na svom. Jedinstvo iskovano u Domovinskom ratu jamstvo je da se ide naprijed, svi zajedno, nastavio je Bandić.

Ploča s imenom poginulog hrvatskog branitelja otvorena je na križanju nove Oporovečke i Konjščinske, a ulica se odvaja iz Avenije Gojka Šuška (južno od KBC-a Dubrava) u smjeru sjeveroistoka i izlazi na Dankovečku.

U društvu s gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom Skupštine Davorom Bernardićem, a u nazočnosti brojnih građana, suboraca i obitelji, čast otkrivanja ploče s imenom bojnika Kolaka pripala je njegovoj majci Kati Kolak.

– Ponosna sam na Rudolfa koji mi svakog dana sve više nedostaje. Kad su mi javili da će ulica biti nazvana po njemu, bilo mi je drago, jer to je znak da nije zaboravljen, no, s druge strane, bilo bi ljepše da je tu – kazala je majka Kata.

Rudolf Kolak borio se od 1990. na svih hrvatskim ratištima kao prvi hrvatski redarstvenik, a potom kao pripadnik Specijalne policije, legendarne 1. gardijske brigade Tigrovi, 8. lakojurišne brigade Vojne policije i 1. hrvatskog gardijskog zdruga. Za zasluge u Domovinskom ratu odlikovan je i najvišim vojnim odlikovanjima.

Komentara 1

BT
blue time
16:54 11.03.2013.

Ljubi domovinu, daje naloge za gradnju potrebnog i nepotrebnog s našim novcima, lopata, viče, daruje invalide i siromašne... Sve pred kamerama. A iza kamera nered totalni, neorganiziranost, ljubi drugu domovinu i njene državljane, potpisuje razne troškovnike, daruje nepotrebite...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije