Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raskoš u recesiji

Nema krize - stavlja se mramorni ulaz u zagrebačku gradsku upravu

grad zagreb
Goran Stanzl/PIXSELL
16.08.2012.
u 08:00

Da nije riječ o običnoj sanaciji, već raskošnom ulaganju najbolje svjedoči podatak da će umjesto sadašne betonske obloge, nove stepenice biti od posebnog mramora “Pietra Lavica“.

U recesijskom vremenu kada se štedi svaka kuna u gradskoj blagajni pa se odgađaju ulaganja u škole i žile kucavice gradskog prometa, gradonačelnik je uz fontane i Cvjetni trg prepoznao još jednu “neodgodivu“ investiciju. Riječ je o obnovi ulaznih stepenica u zgradu gradske uprave na Trgu Stjepana Radića, za čije će uređenje izdvojiti nešto više od milijun kuna.

Da nije riječ o običnoj sanaciji nego o raskošnom ulaganju, najbolje svjedoči podatak da će umjesto sadašnje betonske obloge nove stepenice biti od posebnog mramora “pietra lavica“. Inače, ta vrsta mramora podnosi visoke temperature pa se često koristi za roštilje i kuhinjske ploče.

− Sadašnje stepenice rađene su davno i toliko su loše da ih svake godine krpamo. Ove godine odlučili smo se konačno i na tu investiciju da ih dugoročnije uredimo − komentirao je Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnju grada.

Vanjsko stubište nalazi se na istočnom ulazu zgrade, a sastavljeno je od četiri stubišna kraka. Javni natječaj već je proveden, pa se uskoro očekuje i sam početak radova. Budući da je to glavni ulaz u zgradu gradske uprave, za vrijeme radova u zgradu će se ulaziti pomoćnim montažnim stubama. Uz ulazne stepenice uredit će se i rukohvati i ogradna stakla.  Inače, zgradu gradskog poglavarstva projektirao je arhitekt Kazimir Ostrogović 1955. godine kao dio kompleksa od kojeg je realiziran samo postojeći dio. Prostor iznad sadašnjih ulaznih stuba trebao je spajati zgradu gradske uprave s građevinom koja se trebala graditi na istočnom parkiralištu, a pored njih trebao se izgraditi i neboder od 17 katova.

Komentara 25

QW
qwerty
08:27 16.08.2012.

Zagreb mora izgledati ko Pogana vlaka (ili tak nekak, kak se zove rodno mjesto)

Avatar Alfons_x
Alfons_x
08:35 16.08.2012.

Ma kakva "kriza" novaca ima... Dok god se za osiguranje "parade" troše milijuni Dok god se ide po raznim marginalnim događajima na račun proračuna. Dok god se i dalje zapošljava u birokraciji, čak više nego prošlih godina. Dok god se ima za promašene projekte . Dok god se ima za razne "udruge" i nevladine organizacije... Stepenice i WC-i od "zlata" ovog glavonje su manja briga

Avatar Hazl113
Hazl113
08:20 16.08.2012.

Ovaj lik je totalno prolupao. Pa da li će ovog netko skinuti sa vlasti i poslat u psihijatrijsku ustanovu. Me mogu vjerovat da USKOK pokraj silnih afera ništa nema. Od grada je napravio ruglo. Arhitetski i urbano devastirao grad za pokoljenja. Glavni Trg pretvorio u Vašar. Katastrofa. Dajte ga maknite dok još nije postavio svij spomenik u gradu. Fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije