Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upisi

Navala na gimnaziju i smjer vozača kamiona

Upisi u gimnaziji
J.Lemo/VLM
28.06.2010.
u 18:25

Rezultati prijava učenika za sve tri samoborske srednje škole znat će se u srijedu, a upisi su u četvrtak.

Nervoza, grizu se nokti, pažljivo ispunjavaju prijavnice, a ruka lagano drhti pri njihovoj predaji.

Neki još bez svjedodžbi

Tako je izgledao prvi dan upisa u samoborske srednje škole. Upisi traju još sutra od 8 do 16 sati, a drugi je upisni krug, ostane li slobodnih mjesta, 5. srpnja.

– Prijavljujem se za vozača motornog vozila, odnosno kamiona. To me zanima i uvjeren sam da ću naći posao nakon što završim školovanje – siguran je 15-godišnji Dario Polumić iz Kerestinca.

A upravo je to smjer Srednje strukovne škole na koji su se već prvi dan upisa do 13 sati prijavila čak 34 učenika, a primaju ih 24.

– Imamo i smjer za instalatera grijanja i klimatizacije, automehaničara, frizera, elektroinstalatera i elektromehaničara, tehničara za mehatroniku i za računarstvo. Posljednja dva smjera su četverogodišnji – objašnjava Davor Škiljan, ravnatelj Srednje strukovne škole, i dodaje kako je ove godine mnogo djece zainteresirano za upis u njihovu školu.

Ipak, točan broj prijavljenih za pojedini program znat će se tek nakon završetka upisa jer su mnogi predali prijave na više smjerova. Usto, sutra očekuju i više đaka jer neki danas još nisu imali svjedodžbe.

Brojem prijava zadovoljni su i u Ekonomsko, trgovačko i ugostiteljskoj školi, gdje se djeca školuje za šest zanimanja – ekonomista, prodavača, konobara, kuhara, slastičara i hotelijersko-turističkog tehničara.

– U jednoj školi učenik se može prijaviti za tri zanimanja. Iako nam se prvi dan prijavilo već 60 učenika za ekonomiste, a primamo ih 56, mnogi od njih vjerojatno su predali prijavnice za još neka zanimanja u našoj školi – kaže profesorica Zdenka Paar.

Gotovo ispunjena kvota

Veliko zanimanje za upis u samoborsku Opću gimnaziju pomalo je iznenadilo ravnatelja Marka Marosa.

– Ove je godine navala na našu školu mnogo veća nego lani. Do 14 sati prijavila su se 73 učenika od mogućih 84 pa ćemo sva slobodna mjesta nastave li đaci i dalje ovako pristizati popuniti već prvi dan – kaže ravnatelj gimnazije koja ima tri odjela sa po 28 učenika.

Rezultati prijava za sve tri škole znat će se već u srijedu, a upisi su u četvrtak.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:05 29.06.2010.

samo neznam šta će ti silni vozači radit i gdje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije