Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARENA Pravobraniteljica invalida zahtjeva poštovanje prema ljudima u kolicima

Nakon Večernjakove priče redari na obuku

22.01.2009.
u 22:51

Potaknuta tekstom objavljenim u Večernjaku 19. siječnja pod naslovom “Invalidima zaštitari nisu dali preko rampe i u lift!”, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak od gradske je vlasti zatražila da se u Areni odredi osoba koja će nadzirati rampu za osobe s invaliditetom.

Također traži da se na Areni i oko nje postave oznake za bolje snalaženje invalida te da im se kaže gdje se točno mogu parkirati, a gdje ući u Arenu i doći do mjesta rezerviranih za njih. Podsjetimo, u tom smo tekstu prepričali nevjerojatnu i za organizatore sramotnu epizodu koju je zagrebačka studentica Iva Radeljević, 100-postotni tjelesni invalid, doživjela na subotnjem koncertu Prljavog kazališta u Areni.

Veliki gaf organizatora
Ivi i njezinoj pratnji zaštitari su najprije zabranili korištenje rampe za invalide, šetali je sat vremena po hladnoći od redara do redara, a na kraju joj zabranili i ulazak u lift. U dizalo, odnosno do loža rezerviranih za osobe s invaliditetom, ušla je tek nakon slučajnog susreta s gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji je odmah riješio problem.

Nakon teksta reagirali su i brojni čitatelji, koji su u nevjerici i s gnušanjem komentirali takvo ponašanje organizatora i zaštitara.

Pročelnik Ureda za zdravstvo, rad i socijalnu zaštitu Zvonimir Šostar osudio je taj, kako je rekao, veliki gaf organizatora.

– Zvat ću Zdenka Antunovića, šefa tvrtke Zagreb Arena koja upravlja dvoranom, i reći mu da smjesta okupi zaštitarsku službu i dogovori s njima kako ubuduće treba postupati s invalidima – rekao je Zvonimir Šostar. Sramotnu epizodu osudio je i gradonačelnik M. Bandić. Prozvani Antunović rekao je da ga nitko iz Grada nije nazvao, ali da je svejedno problem riješen.

Neće se ponoviti
– To se više neće dogoditi. Obećavam! Već sam se sastao sa zaštitarima tvrtke Bilić-Erić. Sve smo se dogovorili. Svaki redar znat će točno kako postupati s osobama s invaliditetom, gdje su prilagođeni ulazi, liftovi, lože... – rekao nam je jučer Zdenko Antunović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije