Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa mladih

Nakon nedjeljne mise na cappucino Bl. A. Stepinac

mati slobode
Davor Puklavec/PIXSELL
Autori: dik/VLM, irl/VLM
16.06.2010.
u 17:00

Coca-cola za pet Zdravomarija i Slava Ocu, kava s mlijekom za tri Očenaša - dio je ponude i cjenika duhovnog kafića Jedro.

Coca-cola za pet Zdravomarija i Slava Ocu, kava s mlijekom za tri Očenaša ili cappuccino Bl. Alojzije Stepinac za Očenaš i Zdravomariju više - dio je ponude i cjenika duhovnog kafića Jedro u jarunskom svetištu Svete Matere Slobode, koji zagrebačka Turistička zajednica predstavlja kao jednu od gradskih atrakcija.

 U duhovnom kafiću jedina valuta je molitva, a cijela stvar krenula je nakon ideje mladih župljana. Oni su se, piše Turistička zajednica, htjeli još malo družiti uz piće nakon nedjeljne mise. Isto je potvrdio i njihov župnik.

 - Nastao je na inicijativu mladih koji su se poslije nedjeljne mise htjeli nastaviti družiti. Svatko donese što ima, kolače i tako - rekao je don Ante Vasilj za Jedro, u kojem volontira i par konobara.

 Nabavili su stolove, stolce, i Jedro je krenulo, a danas se predstavlja kao gradska turistička atrakcija. Sva oprema je donirana, a lani je otvorena i terasa. Stolovi i stolce postavljeni su u, uvjetno rečeno, dvorište jarunske crkve.

 Vrata Jedra otvorena su nedjeljom nakon mise u 10. 30 i one u 12 sati.

 Iako don Vasilj jučer nije bio u mogućnosti detaljnije razgovarati o nesvakidašnjem potezu u svojoj župi, o Jedru mladi aktivno izvještavaju na internetskim stranicama crkve na Jarunu.

 “Uobičajena gužva, blaga strka, puno kakaa i mnogo više kave, ispunili su tako još jedno nedjeljno poslijepodne radošću i zajedništvom. Iako smo imali nekih poteškoća, manjak šalica, a u jednom trenu čak i mlijeka, sve to nije nas omelo da s osmijehom poslužimo uvijek nam drage posjetitelje.

 Nadamo se da šefova kava nije razočarala, da su vas pukovnikovi sokovi okrijepili i da su naši konobari ispunili vaša očekivanja!”, jedan je od opisa nedjeljnog druženja iz veljače.

 Suvišno je dodati kako se u Agape ne može naručiti alkohol, a nedopuštene su i cigarete. Najpovoljnije su obična i mineralna voda te cedevita za koju, primjerice, treba izmoliti četiri Slava Ocu. Knjige žalbe nema, roba se nabavlja zajednički i zahvaljujući sponzorima, a s cjenika se poručuje:

 “Molimo sve goste duhovnog kafića Jedro da uredno podmire svoj račun. Unaprijed hvala".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije