Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mijenjali i zakon

Nakon 20 godina čekanja na mrtvačnicu počela izgradnja

radovi
arhiva VL
Autor
Mateja Šobak/VLM
28.08.2012.
u 08:00

Zbog ove gradnje mijenjao se i zakon, a projekt je rađen u suradnji s Arhitektonskim fakultetom

Stanovnici Gorice Svetojanske, nakon 20 godina čekanja, konačno će dobiti vlastitu mrtvačnicu. Njena izgradnja na glavnom trgu, koja je započela krajem prošlog mjeseca, a zbog koje se čak mijenjao i Zakon o grobljima, izazvala je brojne polemike u naselju u Jastrebarskom.

– Projekt je pomno rađen u suradnji s konzervatorima te Arhitektonskim fakultetom, međutim, nekoliko stanovnika se, nažalost, ipak ne slaže s izgradnjom – rekao je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel. Riječ je o svega nekoliko “usijanih glava”, kažu mještani, koji ne podržavaju izgradnju mrtvačnice.

– Nova lokacija znatno će smanjiti troškove pri ispraćaju pokojnika – kaže Barica Repar,  jedna od stanovnica.

Komentara 1

AT
atomised
22:30 29.08.2012.

Mrtvačnica na glavnom trgu? Ok. Druga stvar, zbog čega tvrdnja da čekaju samo 20 godina? Zar za vrijeme bivše Juge nisu imali potrebe za mrtvačnicom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije