Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicija

Najveći kineski centar otvara se na Žitnjaku

trgovački centar
Foto: VL
1/3
23.06.2010.
u 09:21

Na 16.700 četvornih metara bit će smješteno 90 trgovina, ali i ugostiteljski lokali.

Investitori iz Kine, tvrtka Kunlun d.o.o., u petak je s austrijskim Segroom potpisala višemilijunski ugovor o najmu zgrade na Žitnjaku, gdje će na 16.700 četvornih metara otvoriti trgovački centar s kineskom veleprodajom. U uređenje prostora, koji će vrata otvoriti početkom rujna, gdje je inače ranije bio smješten Bauhaus, uložit će oko milijun eura, a za godišnji najam izdvajat će 15 milijuna kuna.

Nadomak zelene tržnice

– Pregovarali smo nekoliko mjeseci i konačno smo potpisali ugovor s vlasnikom prostora – potvrdio je Lu Jianjing, direktor Kunluna. Ugovor je, objašnjava, sklopljen na 15 godina te će u centru biti smješteni lokali s veleprodajom odjeće, obuće, kožne galanterije, proizvođači pokućstva, jednako kao i kineski ugostiteljski objekti.

Vlasnik objekta nadomak zelene tržnice je austrijska tvrtka Segro d.o.o., koja će iznajmljivanjem prostora u sljedećih 15 godina zaraditi više od 200 mil. kuna, a tvrtka Kunlun trgovački centar d.o.o. kao potpisnica ugovora obvezala se uložiti najmanje milijun eura za uređenje prostora.

– Kineske tvrtke koje posluju u Jankomiru rade već četiri godine, no nemaju dobre uvjete za rad. Nema klime ni grijanja, tako da je ljeti jako vruće, a zimi hladno – objasnio je Jianjing i dodao da su potporu za projekt dobili i od kineskog veleposlanstva.

Na pitanje jesu li predstavnici Kunluna eventualno tražili kakvu asistenciju Grada pri izmještanju radnika s Jankomira, direktor trgovačkog centra je ustvrdio: – Ovo je čista privatna investicija i nismo stupali u kontakt s Gradom osim, naravno, za dobivanje potrebnih dozvola.

Domaća veleprodaja

Član pregovaračkog tima Siniša Zorman objasnio je da u centru na Žitnjaku neće poslovati samo kineske trgovine, nego i domaća veleprodaja.

– U 90 poslovnih prostora svoju priliku će tražiti i hrvatske tvrtke koje razumiju potencijal kineskog tržišta – kazao je Zorman, koji smatra da je to iznimno dobra prilika za domaće proizvođače da stupe u kontakt s najvećim tržištem na svijetu i pokušaju svoje proizvode plasirati i na Dalekom istoku.

Svečano otvorenje centra vlasnici planiraju za početak rujna.

Komentara 16

OB
-obrisani-
12:48 23.06.2010.

Još jedno smeće u nizu. Zašto se napokon ne otvori proizvodnja nečega? Bilo čega... da novac konačno počne dolaziti ovamo, a ne izvlačiti sve iz siromašnih hrvatskih džepova.

MO
moshmislit
14:30 15.07.2010.

meni treba carbon steel wok.....

RO
RobyRoby
08:40 29.06.2010.

KOME OVO TREBA....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije