Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Forbsova lista najboljih

Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb, a dio njihovog izuzetnog programa mogu biti i hrvatski učenici

Foto: IntegralEdu promo
1/7
18.04.2024.
u 13:18

Škole će predstaviti i ljetne kampove, u kojima učenici uz nadograđivanje znanja pojedinog jezika mogu usavršavati i vještine poput surfanja, golfa, tenisa, pola, ali i kreativne vještine poput mode, umjetnosti, te znanja iz prirodnih znanosti poput medicine, biologije i STEM-a

Vodeće europske srednje škole, koje je čak časopis Forbes proglasio najboljima, a koje uspješno svojim učenicima pronalaze mjesto u Ivy League i Russel Group sveučilištima, dolaze u Zagreb. 

Devet škola poznatih po inovativnim metodama poučavanja u subotu od 10 sati, predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton. Posebnost ovih škola je u tome što uključuju moderne STEM laboratorije, odnosno programe koji učenicima pružaju razvijanje vještina i znanja iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Ističu se i po personaliziranom programu učenja, koji može biti orijentiran na sportske aktivnosti, specijaliziranu glazbenu nastavu, produkciju, književnost i prirodne znanosti.

– Trenutno se preko ovoga programa obrazuje više od 80.000 učenika u 111 škola u 24 zemlje na pet kontinenata. Škole koje će se predstaviti vodeće su europske škole, a o njihovoj kvaliteti svjedoče i uspjesi učenika, koji ostvaruju rezultate IB diplome iznad svjetskog prosjeka, upisuju vodeća svjetska sveučilišta – kaže Lea Šegotić, viša savjetnica u agenciji za savjetovanje o obrazovanju u inozemstvu IntegralEdu.

VEZANI ČLANCI:

Među školama ističu se Međunarodna škola Sotogrande, King’s College u Soto de Viñuelasu, Međunarodna škola San Patricio i privatna Međunarodna škola St. George. Pridružit će im se i King's College School iz Portugala, jedna od najprestižnijih obrazovnih institucija na svijetu. 

Škole će predstaviti i ljetne kampove, u kojima učenici uz nadograđivanje znanja pojedinog jezika mogu usavršavati i vještine poput surfanja, golfa, tenisa, pola, ali i kreativne vještine poput mode, umjetnosti, te znanja iz prirodnih znanosti poput medicine, biologije i STEM-a.

Hrvatski učenici moći će se upoznati i s mogućnostima ostvarivanja Nsouli stipendije i svim uvjetima koji su potrebni da bi se za nju prijavili, što mogu učiniti do kraja travnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije