Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pisane ponude do 30.9.

Najam državnih stanova već od 15 kuna. Samo, treba ih preurediti

Stan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.08.2014.
u 14:30

Državni ured za upravljanje imovinom raspisao natječaj za građane. Svi stanovi prethodno se mogu razgledati, a treba platiti i jamčevinu

Državni stanovi, čija je početna najamnina 15 kuna za četvorni metar, jučer su i službeno raspisanim natječajem ponuđeni građanima.

Borba za jeftine, ali neuređene kvadrate otvorena je tako do utorka 30. rujna, kada je posljednji rok do kojeg zainteresirani građani moraju poslati pisane ponude Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom u zatvorenoj omotnici na adresu Dežmanova 10.

Prvim ovakvim natječajem u najam je ponuđeno ukupno 20 stanova koji se nalaze u užem i širem centru grada, a građani sami biraju žele li se natjecati za najmanji stan na Britanskom trgu 3, čija je kvadratura 11,05 četvornih metara, ili onaj najveći od 111 četvornih metara koji se nalazi na trećem katu Tomašićeve ulice na kućnom broju 6.

Za stanove se građani bore licitacijom – u svojoj ponudi dužni su naznačiti koliko su novca spremni izdvojiti za mjesečnu najamninu po kvadratu ponuđenog im stana počevši od 15 kuna, a oni koji ponude najviše, u stan se mogu useliti na period od pet godina. Od ponuđenih stanova za najam šest ih je u prizemlju, tri su u suterenu, četiri na prvom katu, jedan na drugom, tri na trećem, a u ponudi su i oni stanovi smješteni u podrumu zgrada.

Svi stambeni prostori mogu se urediti ili kompletno preurediti za što je građanima potrebna posebna dozvola Državnog ureda, a sve troškove preuređenja snose sami i oni im nikad neće biti nadoknađeni.

Kako poručuju iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, posebno će se voditi računa o redovitom podmirenju i najamnine i režijskih troškova.

– Najmoprimac će nakon pet godina moći produžiti ugovor na iduće razdoblje samo ako je redovito podmirivao svoje obveze. Ugovorom će se također regulirati uvjeti održavanja i korištenja stana te način godišnjeg usklađivanja cijene najma s rastom troškova života – poručuju iz Državnog ureda.

Oni koji se usele u državne stanove koji se ovim pilot-projektom nude na tržištu, a koje mogu prethodno i razgledati, morat će najprije uplatiti jamčevinu koja znatno premašuje iznose najamnina od čega najveća iznosi 4995 kuna.

Komentara 1

AA
amir.avdovic
11:38 29.08.2014.

nigdje nije naveden grad ili postoji samo jedan u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije