Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Nadzorne kamere do sada ulovile 800 prekršitelja!

kamere, nadzorni sustav (1)
Patrik Macek/PIXSELL
04.01.2012.
u 16:00

Ukupno će 225 kamera biti postavljeno na 75 lokacija, a Grad je za to izdvojio 20 milijuna kuna

Veliki brat u Zagrebu je upisao prve rezultate i u manje od mjesec dana kaznio više od 800 vozača s globama od 300 do 700 kuna!
Mate Kraljević, voditelj prometnog redarstva Grada Zagreba, nakon samo nekoliko tjedana smatra da se uspostavljanje sustava nadzornih kamera (trenutačno se nalaze samo oko tržnice na Kvaternikovom trgu) i ulaganje od 20-ak milijuna kuna isplatilo.

Kazne od 300 do 700 kn

- Bio bih najsretniji i najzadovoljniji da uopće više nema kazni. Nadam se da će prekršitelji kada dođu doma i dobiju obavijest sa datumom, vrstom prekršaja i vlastitom slikom nešto iz toga naučiti i sljedeći put parkirati po propisima, poštujući prometne znakove i zakone - kazao je Kraljević.
Dodao je da su se prvog radnog dana nadzornog centra svim prekršiteljima, kao što je to i obećao, kazne oprostile, no već sljedeći dan je počelo prikupljanje novaca i uvođenje reda.
Naime, da su svim vozačima koji su se nepropisno parkirali, stajali na pješačkim prijelazima ili nogostupima naplatili samo minimum od 300 kuna, u tri su tjedna mogli zaraditi gotovo 250 tisuća kuna!
- Za sada imamo samo kamere oko Kvatrića, ali već sljedećeg tjedna planiramo postavljanje novih. Ipak, najveći dio nadzornih ćemo kamera postaviti u trećem mjesecu kada se malo popravi vrijeme - zaključio je Kraljević.

Još kamera na proljeće

Podsjetimo, projekt “Big brother” kojeg je podupro i sam gradonačelnik Milan Bandić predviđa postavljanje ukupno 225 kamera na 75 lokacija u središtu metropole.
Za sada u nadzornom centru u Jukićevoj ulici 31 dežura samo dva djelatnika prometnog redarstva, dok će već na proljeće broj “špijuna” rasti - zajedno s brojem kamera na ulicama, trgovima, tržnicama.
Na sustav će, podsjetimo i na to, biti spojena i zagrebačka policija koja će u slučaju počinjenja kaznenog djela na mjestima koje se pokriva videonadzorom, koristiti snimke prometnih redara.

Ključne riječi

Komentara 8

LO
lorens
03:21 05.01.2012.

Jedino pametno od Bandića ili je možda i to ,,pokupio,,od nekoga?!!

MP
mpfederer
08:56 05.01.2012.

šteta što kamera nije bila u tkalči na novu godinu oko 13h

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
00:28 05.01.2012.

E tako i treba, da postoji kultura u prometu nebih ništa rekao ali ne ono upali sva 4 žmigavca pa parkira na tramvajske stanice ili da mu je pola auta na cesti ili se toliko parkira na nogostup da pješaci nemogu prolazit. Zato se i događa puno nesreća kad puno njih misle da su šerifi na cesti ako imaju auto od 30,40 tisuća eura pa na više....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije