Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predbožićne aktivnosti

Zagrebački advent počinje 29.11. Dolazi i čak 3000 Britanaca

14.12.2013., Zagreb - Na Zrinjevcu je odrzan Djecji advent i nastup djecjeg zbora Kikici.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
06.11.2014.
u 11:34

od 29. studenog počinju adventska događaja na Jelačićevu trgu, Zrinjevcu , Europskom trgu Tomislavcu...

U Turističkoj zajednici grada Zagreba (TZGZ), jednako kao i u Gradu, ubrzano se dovršavaju pripreme za ovogodišnje ukrašavanje grada, u kojem će, rekla je direktorica TZGZ-a, Martine Bienenfeld, ove godine uživati i oko tri tisuće britanskih turista.

Ples u ritmu valcera

Kako je objasnila Bienenfeld, na svjetskoj turističkoj burzi, koja je održana u Londonu, 1600 Britanaca već je rezerviralo svoj boravak na zagrebačkom Adventu, koji počinje 29. studenoga, i to na Trgu bana Jelačića i Zrinjevcu.

– Sve do početka siječnja u tom će se najljepšem zagrebačkom perivoju opet plesati u ritmovima valcera i evergreena, moći će se kušati neka od tradicionalnih jela ili pak kupiti dar iz bogate ponude proizvoda i originalnih zagrebačkih suvenira – kažu u TZGZ-u. Klasika i jazz odzvanjat će Cvjetnim trgom od 6. do 20. prosinca, dok će se Artomat, sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, u Meštrovićevu paviljonu održavati od 14. do 24. prosinca.

Veliki šator ostaje

Sljedeći će se petak objaviti i vizualizacije, odnosno rješenja novog izgleda Trga bana Jelačića za predbožićni ugođaj, koje je osmislilo Društvo arhitekata Zagreba u suradnji s Arhitektonskim fakultetom. Veliki šator, definiran već u predmetu javne nabave, arhitekti nisu mogli zamijeniti, no izgled će poboljšati sitnim intervencijama u prostoru. Božićni bi ukrasi, jele i štandovi, trebali ostati do 3. veljače, kada će biti skinute i posljednje lampice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije