Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prioriteti

Na toliko željeni bazen Goričani će morati pričekati

noge
Arhiv VL-a
06.07.2010.
u 11:41

Prije gradnje bazena zamjenik gradonačelnika stavlja potrebu gradnje osnovne škole u Novom Čiču, dječjeg vrtića, sportske dvorane...

– Bazen je ono što je Velikoj Gorici najpotrebnije, dugo se priča o njegovoj izgradnji, ali ništa se ne ostvaruje – najčešći je odgovor koji dobivamo od Goričana radeći anketu o tome što nedostaje njihovu gradu.

U ovim vrućim ljetnim danima žudnja Goričana za bazenom, u kojem bi se mogli osvježiti i zabaviti, kulminira. Zbog čega je pitanje bazena još daleko od rješenja, upitali smo gradske oce.

Dvije moguće lokacije

– Grad Velika Gorica sigurno zaslužuje i ima potrebu za bazenom. Za njega postoje dvije predviđene lokacije – jedna u sklopu Športsko-rekreacijskog centra, a druga uz Srednjoškolski centar Velike Gorice. Gradska će vlast razmotriti obje lokacije i odlučiti u konzultaciji sa strukom koja bi bila prikladnija – kaže zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Nakon toga će se, ističe, donijeti odluka o načinu financiranja izgradnje, ali valja pretpostaviti da će to svakako biti putem javno-privatnog partnerstva.

Je li obećanje gradonačelnika Dražena Barišića o skoroj gradnji bazena bilo tek mamac za glasače u izbornoj kampanji?

– Kad se u kampanji govorilo o potrebi gradnje, to nije bilo zbog traženja glasova, već istinska namjera da se taj projekt i napravi – odgovara Ervin Kolarec.

Konkretan datum gradnje bazena, dodaje, nemoguće je reći u ovom trenutku.

Nije od životne važnosti

Smatra da u Velikoj Gorici prvenstveno treba riješiti brojne projekte koji su od životne važnosti za njezine stanovnike.

– Jedan od tih projekata je gradnja nove osnovne škole u Novom Čiču – ističe Kolarec.

Kao prioritete dodaje i gradnju dječjeg vrtića, trenažne sportske dvorane, zatim gradnju distributivnog centra s hladnjačom koja počinje u rujnu, formiranje i opremanje gospodarskih zona koje omogućavaju otvaranje novih radnih mjesta, rješavanje pitanja kanalizacije Donjeg Turopolja i gradnju vodovodnih mreža u naseljima koja još uvijek nemaju gradski vodovod .

Ključne riječi

Komentara 2

Č7
čvor2.76
16:31 06.07.2010.

Ova Gorica je sjebana do kraja. Prvo su bili neki ljudi na izdavanju građevinskih dozvola koji su sve kočili i bilo je poznato da se građ. dozvola čeka min. 2 godine. Onda je SDP osvojio vlast i usro motku jer je HDZ-ova vlada na čelu sa sugrađaninom Šukerom podmetala klipove gdje god je stigla. Sad je ponovno HDZ na vlasti , ali sad nema para, a niti puno sluha. Već 10 godina priča se o dvoranama, a nije se niti jedna izgradila. Da su barem imali sluha pa izgradili neku industrijsku zonu. Sve u svemu pitam se čemu uopče imamo status grada.

LI
liooon
16:48 06.07.2010.

koji ce nam k.... bazen, daj bolje sagradite neku bolnicu,,,,,,,,, pomozite gladnim goricanima,,,,,,,,,,,ima sto nacina za ulozit lovu na pametniji nacin nego za neku pisljivu kloriranu rupu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije