Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarna akcija

Na reciklažnim dvorištima Zagreba prikupljaju se čepovi za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma

10.03.2022.
u 18:32

Prikupljaju se sve vrste plastičnih čepova i poklopaca od vode, sokova, mlijeka, jogurta, sireva, deterdženata, omekšivača, ulja i sl

Zahvaljujući humanitarnoj akciji „Ubaci čep za skupi lijek!“, sva reciklažna dvorišta u gradu Zagrebu, kojima upravlja podružnica Čistoća od ovog tjedna primaju i plastične čepove.

Rezultat je to potpisanog sporazuma o suradnji s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma u sklopu koje Zagrebački holding na 20 reciklažnih dvorišta u gradu Zagrebu osigurava sabirna mjesta i spremnike za prikupljanje plastičnih čepova.

Humanitarna akcija provodi se na području cijele Republike Hrvatske, s ciljem da se na ekološki prihvatljiv način prikupe plastični čepovi, prodajom kojih Udruga pribavlja novac koji će se koristiti u svrhu liječenja, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranja potrebnih lijekova i medicinskih pomagala.

Prikupljaju se sve vrste plastičnih čepova i poklopaca od vode, sokova, mlijeka, jogurta, sireva, deterdženata, omekšivača, ulja i sl.

Svi čepovi prikupljeni na reciklažnim dvorištima, zajedno s popratnom dokumentacijom, sukladno zakonskoj proceduri bit će predani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, koja dalje traži i predaje prikupljene plastične čepove ovlaštenim otkupljivačima.

Podsjećamo, trenutno je u funkciji 10 fiksnih i 10 mobilnih reciklažnih dvorišta na području grada Zagreba i sva su opremljena posebnim spremnicima u koje građani mogu donijeti čepove.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije