Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZALIŠNA MANIFESTACIJA 'SHOWCASE'

Na pozornicu ZKM-a 'stiže' Dostojevski, a evo po čemu je ovo kazalište prvo u Hrvatskoj

Zagreb: Ilustracije zgrada gradskih kazališta
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
11.03.2024.
u 16:42

Sve do sada, ITI centar jedini je organizirao prezentaciju hrvatske kazališne i plesne scene, a ZKM je bio dio showcasea ITI-

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) prvi će put preuzeti titulu organizatora i domaćina kazališne manifestacije Showcase koja će trajati od četvrtka, 14. ožujka, do nedjelje, 17. ožujka. Sve do sada, ITI centar jedini je organizirao prezentaciju hrvatske kazališne i plesne scene, a ZKM je bio dio showcasea ITI-ja. U regiji, jedino Mladinsko gledališče organizira vlastiti showcase i sada je ZKM u tome prvi u Hrvatskoj.

S repertoara izdvajaju "Braću Karamazove" u režiji Olivera Frljića, predstavu koja je nastala prema romanu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog. Prvi dio predstave na rasporedu je u četvrtak u 18 sati, a drugi istoga dana, ali u 21. Osim toga, izdvajaju i "Mladež bez Boga", inače, autorsko djelo Boruta Šeparovića koje će se moći pogledati u petak u 20 sati. Subota je pak rezervirana za "12. noć ili kako hoćete" u režiji Grzegorza Jarzyne s početkom u 20 sati. Kazališnu manifestaciju Showcase zatvorit će predstava "Eichmann u Jeruzalemu" u režiji Jerneja Lorencija koja je na repertoaru u nedjelju u 19 sati. 

Navedene predstave dolaze pogledati i međunarodni kazališni selektori: intendantica Nacionalnog teatra iz Barcelone, intendantica Maxim Gorki kazališta iz Berlina, zamjenica intendanta Nacionalnog dramskog centra iz Madrida, glavna dramaturginja Dramatena iz Stockholma.

VEZANI ČLANCI:

Osim toga, u Zagreb će doći i savjetnica Epidaurus festivala iz Atene, direktorica internacionalnog festivala iz Plzena, predstavnica estonske kazališne agencije, te gosti iz regije kao predstavnici festivala Desire iz Subotice, Narodnog pozorišta iz Beograda te mnogi drugi. 

Ovim pothvatom, ZKM jača međunarodnu suradnju koju već dugo razvija povezujući se sa najznačajnijim europskim kazalištima kroz koprodukcije, gostovanja i suradnje s kazališnim festivalima.

VIDEO: U Zagrebu kršteno osmero filipinske djece

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije