Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržnica Gajnice

Na jajomat po svježa jaja iz Zagreba i Zagrebačke županije

24.03.2014., Jalkovecka ulica, Varazdin - Zupan Predrag Stromar i proizvodjac jaja iz Gornjeg Vratna Zvonko Sincek otvorili su prvi jajomat u Hrvatskoj. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL
09.12.2014.
u 09:30

Valja ubaciti 10 kuna kako biste dobili deset jaja pakiranih u kartonsku ambalažu

Posjetitelji, kupci i prodavači tržnice u Gajnicama posljednjih se pet dana navikavaju na novi automat postavljen na tržnici.

U njega su postavili svježa jaja, koja se mogu kupiti i izvan radnog vremena.

– Nalazi se u otvorenom dijelu tržnice kamo ljudi mogu doći i u popodnevnim satima, kad god im jaja zatrebaju – rekao je glasnogovornik Tržnica Zagreb Miroslav Pupić Bakrač te dodao da na tzv. jajomatu stoje i upute za uporabu. Valja ubaciti 10 kuna kako biste dobili deset jaja pakiranih u kartonsku ambalažu. Jaja dolaze direktno s farma s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije.

– Mljekomati koji su postavljeni prije više od pola godine na zagrebačke tržnice imali su dobar odaziv pa se nadamo da će isto biti i s jajomatom – rekao je Pupić Bakrač.

Komentara 2

BU
BubyZG
14:04 09.12.2014.

Privikli bi se mi kada bi znali koliko jaja koštaju - 10 kuna kao što kaže glasnogovornik Pupić Bakrač ili 12 kuna koliko piše na jajomatu ??

NP
Novo Pravo
21:53 04.04.2018.

Trebali bi seljaci prodavati svoja jaja putem jajomata od domačih kokši, kojih su mnogi Zagrepčani željni..Za takvo sviježe jaje treba izdvojiti više jer jaje od koka koje pasu travicu sigurno su bolja opcija nego tovna..i za takvo jaje bih dao i 3x više a vjerujem da se i mnogi slažu s time, samo je za malog proizvođača problem investicije u jajomat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije