Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođena odluka

Muzej suvremene umjetnosti do jeseni ostaje vlasništvo Zagreba

MSU
arhiva VL
14.07.2010.
u 18:33

Grad je u izgradnju MSU uložio više nego država, a u Upravnom bi vijeću trebali imati jednak broj predstavnika.

Gradska skupština će tek najesen odlučiti o prenošenju 49 posto osnivačkih prava Muzeja suvremene umjetnosti na državu. Spor zbog kojeg odluka još nije donesena nastao je zbog omjera broja članova u Upravnom vijeću Muzeja.

Po ugovoru koji je gradonačelnik Milan Bandić sklopio s ministrom Božom Biškupićem, Grad bi imao dva predstavnika, država dva i zaposlenici jednog. Veći dio zastupnika drži da Grad, s obzirom na to da je uložio više od države, mora imati tri predstavnika, a država i zaposlenici po jednoga. Muzej je stajao oko 440 milijuna kuna, a Grad je, osim što je dijelio troškove gradnje, darovao 63 milijuna kuna vrijedno zemljište i 22 milijuna kuna komunalnog doprinosa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije