Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilazak gradilišta

Milana Bandića “zapljusnule” optužbe ljutitih stanara

'09.08.2011., Zagreb - Slavonska avenija, krizanje Vrbika i Slavonske. Gradonacelnik Milan Bandic obilazi radove na rekonstrukciji postojeceg sjevernog kolnickog traka Slavonske avenije.Photo: Marko P
'Marko Prpic/PIXSELL'
10.08.2011.
u 09:00

Ja kužim, ali vi očito ne kužite – dočekao je Bandića stanovnik koji se odlučio predstaviti kao "bezimeni nijemi građanin"

– Ja nisam Vrbik gradio, ja sam ga naslijedio. Od 2000. godine nije u tome naselju sagrađena ni jedna kuća – branio se gradonačelnik Milan Bandić od optužbi koje su ga zapljusnule dok je danas obilazio Slavonsku aveniju, jedno od većih ljetnih gradilišta metropole.

Naselje bez nogostupa

Nije se Bandić, kako mu je to inače običaj, stigao niti prošetati duž 700 metara trase koja se rekonstruira jer su ga stanovnici Vrbika doslovno "razapeli". Nisu propustili priliku da gradonačelniku na licu mjesta pokažu nedostatke svoga kvarta.

– Prije osam godina rekli ste da će Vrbik biti prometno riješen, a ništa nije napravljeno. Uđite u naselje, nema nogostupa. Ja kužim, ali vi očito ne kužite – dočekao je Milana Bandića stanovnik koji se, unatoč tome što je snimljen, odlučio predstaviti kao "bezimeni nijemi građanin".

Tražili su stanovnici Vrbika bukobrane, nogostupe, kompletno uređenje kvarta, a bilo je i onih koji su zahtijevali rušenje stare šljive i trešnje...

– Bio bih najsretniji kada bih vam mogao reći "kopaj pa da to sredimo i navečer pečemo pitu" – odgovarao je Bandić u svome stilu.

Obećani bukobrani

Ipak, obećao je, i to ekspresno, riješiti problem s bukobranima. Poručio je – šalje svoje ljude da sa stanovnicima prošeću kvartom i zapišu gdje je najveća buka, a "struka će dalje preuzeti posao".

– Projektna dokumentacija za bukobrane nije pripremljena, ali će biti do kraja godine. Tako da ćemo te bukobrane postaviti već iduće godine – objasnio je nakon "Bandićeva nastupa" i Željko Horvat, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za izgradnju grada Zagreba.

Nogostupi su od bukobrana ispali skuplje, ali i puno teže rješenje toga kvarta – naime, da bi se napravili na samome ulazu sa Slavonske avenije u Vrbik, potrebno je otkupiti komad privatnog zemljišta. A tako je i s ostalim dijelovima u tome kvartu.

Priznao je Bandić da mu je rekonstrukcija nogostupa sinula prije četiri dana. Kaže, kad su već strojevi tu, da se i to riješi, ali taj će problem zahtijevati više vremena.

Bandić: Ja gradim

– Ne možeš ljude natjerati da prodaju komad svog zemljišta. Najprije se treba s njima dogovoriti – poentirao je gradonačelnik ne otkrivši koliko je novca ponuđeno vlasnicima. Bandić za obilaska nije zaboravio napomenuti da prije otvaranja sve treba počistiti, a zelenilo urediti.

– Sve zelene površine koje su u vlasništvu Grada bit će čiste k'o curica – rekao je.

Obišao je prvi čovjek grada i radove na ljetnoj pozornici Tuškanac te se osvrnuo na optužbe Zelene akcije o uništavanju Dubravkina puta.

– Ja ne uništavam, ja gradim – kratak je bio Bandić.

Komentara 23

CV
cvijece
22:41 10.08.2011.

Nekoga je taj lik fest zadužio.

OB
-obrisani-
09:20 10.08.2011.

Pitajte Bandića kako je njega i ekipu postrojio lik od 2 metra pred zegrebellom di je njegov vozač imao feštu prije 2 i pol mjeseca.

Avatar icka79
icka79
10:15 10.08.2011.

A,kaj on radi na slobodi!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije