Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'bog nas voli'

Milan Bandić: Snijeg treba pojesti i ja ću pomoći u tome

milan bandić
Davor Višnjić/PIXSELL
09.12.2012.
u 13:56

Radimo kao da ćemo 100 godina živjeti, a pripremamo se kao da će sutra biti rat - rekao je Bandić.

Gradonačelnik Milan Bandić danas je točno u podne okupio stožer Zimske službe nakon kojeg je čestitao Holdingovim podružnicama, prije svega Zagrebačkim cestama na dobro odrađenom poslu čišćenja gradskih ulica tijekom subotnjeg nevremena koje je pogodilo Zagreb. Unatoč činjenici da su tramvaji više stajali nego vozili, da je većina nogostupa i sporednih cesta još uvijek neočišćeno, pohvale su dobili svi od reda.

- Kada za 12 sati padne 40 centimetara snijega onda se proglašava elementarna nepogoda. Mi to nismo učinili jer su ljudi marljivo radili 24 sata. Treba očistiti 25 tisuća kilometara cesta na koje smo potrošili i 2,5 tisuće tona soli - kazao je Bandić obećavši da će grad u ponedjeljak ujutro biti potpuno čist.

- Ukoliko bude trebalo pomoći kolegama iz Zagrebparkinga pripremili smo 50 lopata s kojima ću večeras i ja čistiti parkirna mjesta kako bi ujutro sve funkcioniralo. Pojest ćemo tijekom dana snijeg s glavnih trgova te ispred ulaza u sve javne ustanove kao što su škole i vrtići - najavio je gradonačelnik dodavši kako je obišao sve europske metropole uključujući i skandinavske u kojima se, kazao je, snijeg ne čisti po tri mjeseca.

- Mi nismo kao oni. Podignuli smo visoko ljestvicu poput Blanke Vlašić, a ljude smo naviknuli na visok standard čišćenja ulica od snijega - pohvalio je gradonačelnik organizaciju. Iako je zadovoljan s učinjenim, ipak se i ispričao građanima koji nisu mogli ispunjavati svoje uobičajene subotnje poslove, posebno prigodnu adventsku kupovinu poklona. Na upit kako bi grad funkcionirao da je umjesto za vikend, ovakav obilan snijeg pao radnim danom Bandić je ironično odgovorio.

- Kada padne 40 centimetara snijega u 12 sati, pa ne možemo ga pojesti. Bog nas je nagradio pa je snijeg pao u petak, a ne u nedjelju. Da nema dragog Boga Zagrepčani bi bili nezadovoljniji, a budući da ga ima i snijeg je pao u petak, a ne u ponedjeljak - kazao je raspoložen gradonačelnik.

Citirao je i Josipa Broza Tita istaknuvši da se Zimska služba već priprema i za najavljene nove padaline tijekom tjedna.

- Radimo kao da ćemo 100 godina živjeti, a pripremamo se kao da će sutra biti rat - rekao je Bandić.

>>FOTO Zagrepčani zaboravili na kaos i uživaju u zimskim radostima

>>Ogorčeni Zagrepčanin: Ralica je nanijela snijeg i prepolovila ulicu!

>>FOTO Ovakav snijeg Zagreb nije vidio već 57 godina!

Ključne riječi

Komentara 44

AM
Axis Mundi
14:48 09.12.2012.

"- Radimo kao da ćemo 100 godina živjeti, a pripremamo se kao da će sutra biti rat - rekao je Bandić." u anale, ovo ulazi u anale. sad jedan mali obrat, umjesto negativnih komentara - poželimo im sreću, pa dada sve počiste kak' treba. ;-)

OB
-obrisani-
16:01 09.12.2012.

. strpajte ga u ludnicu...pomozite Zagrebu..!! .

OB
-obrisani-
16:21 09.12.2012.

Dajte mu da jede samo zuti snjeg. Njega nema toliko .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije