Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPUSTIO

Milan Bandić ipak će platiti novac ZET-u za besplatni prijevoz

'04.05.2011., Cirilometodska 5,  Zagreb - Izvanredna sjednica Gradske skupstine. Rasprava o cijeni djecjih vrtica u gradu Zagrebu. Milan Bandic.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
29.12.2011.
u 20:49

Za besplatan prijevoz tijekom blagdana ZET je tražio naknadu od grada, na što je Bandić poručio da zetovci - imaju temperaturu.

To je suludo! Trebalo bi upravi Zagrebačkog holdinga i šefu podružnice ZET-a izmjeriti temperaturu, i to hitno – bjesnio je prije dva mjeseca, za blagdan Svih svetih, gradonačelnik Milan Bandić.

Sjetimo se, bilo je to predizborno vrijeme, pa je Bandić odlučio da će svi građani do groblja javnim prijevozom putovati – besplatno. ZET je želio naplaćivati kartu osam kuna, no gradonačelnik za to nije želio ni čuti. – Ako netko plaća godišnju ili mjesečnu kartu, nikada mu se neće naplaćivati prijevoz posebno – tvrdio je tada Bandić. Stoga je ZET izračunao koliko bi ga stajao trošak izvanrednog prijevoza. I došao do iznosa od 1,5 do 2 milijuna kuna te poručio Gradu kako očekuje da mu taj trošak nadoknadi.

– Grad će platit stvarne troškove, a očekujem da će oni biti jako mali, gotovo nikakvi – poručivao je Bandić. Blagdan Svih svetih ubrzo je prošao, a Gradu je stigla faktura ZET-a na iznos od oko 1,5 milijuna kuna za troškove izvanrednog prijevoza tijekom tri dana. Bandić ih je odbio platiti. – Ne razumijem što je tim ljudima, vjerojatno su taj dan imali temperaturu – govorio je Bandić. No, kako je pristao na niže cijene vrtića i u novi prijedlog proračuna za 2012. godinu ugradio gotovo sve primjedbe zastupnika, tako je pristao i na isplatu novca ZET-u. Donio je gradonačelnik zaključak kojim Holdingu i ZET-u daje oko 998 tisuća kuna za izvanredan prijevoz, ali samo za dva dana. Zadržao je tom odlukom gradonačelnik trunku otpora, budući da je ZET tražio podmirenje troškova za tri dana. ZET potez gradonačelnika nije zasad želio komentirati.

Komentara 42

OB
-obrisani-
09:14 30.12.2011.

sta reci smece hercegovacko................curik u Posusje i jasi magarce, nemoj jahati nas zagrebcane...........smece, smece!!!!

Avatar DucMan
DucMan
21:07 29.12.2011.

Zetovci su tada doista malo zablesirali. Oni su tada isplanirali naplatiti kartu svima, bez obzira imao mjesečnu ili godišnju kartu. To je valjda samo njima bilo normalno, uvijek su u te dane vrijedili pokazi. Kako da ne, trebao bi imati mjesečnu kartu za 11 mjesec i još povrh toga 1.111 posebno plaćati dodatnih 8 kuna jer je neko poblesavio.

ST
Strasbourg
22:03 29.12.2011.

....................kazu hercegovci ******BO SLIKU SVOJU kakav je k\'o da je sa planete, odnosno MARSA pao.............. pa sto ga planeta ostavi u Hrvatskoj, zasto nije pao u POSUSJU ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije