Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očistiti Botinec!

Milan Bandić u Botincu: Da se čovjek zgrozi!

Milan Bandić
screenshot/zagreb.hr
13.03.2013.
u 18:33

U Botincu su mu se građani pojadali da njihov susjed godinama na svojoj privatnoj parceli skuplja glomazni otpad. Tako je sada već cijela čestica od oko dvije tisuće četvornih metara prepuna smeća zbog koje susjedi imaju velikih problema.

Gradonačelnik Milan Bandić, tijekom današnjeg obilaska budućih lokacija Gradskih vrtova na kojima će Zagrepčani moći uzgajati povrće, obišao je i divlji deponij u Botincu te okretište tramvaja na Črnomercu. U Botincu su mu se građani pojadali da njihov susjed već godinama na svojoj privatnoj parceli skuplja glomazni otpad. Tako je sada već cijela čestica od oko dvije tisuće četvornih metara prepuna smeća zbog koje susjedi imaju velikih problema.

– Smrdi i sve je puno štakora zbog kojih ne smijemo sušiti meso u pušnicama ni imati otvorene prozore. Prije par godina Čistoća je odvezla oko 50 kamiona smeća, no on je nastavio po svome i nitko mu ništa ne može – kazala je prva susjeda Jela Mamuzić. Istaknula je kako ih susjed terorizira, a na smeću i zarađuje jer nesavjesni sugrađani za sitne novce ondje odlažu otpad. Vlasnik zemljišta Stjepan Piškor tvrdi kako na svome zemljištu smije raditi što želi te da drugog izbora nema.

– Nemam pravo na socijalnu pomoć jer sam vlasnik zemljišta pa nisam socijalni slučaj – kazao je Piškor. Gradonačelnik je pak kazao kako je s problemom upoznat tek prije nekoliko dana, iako je onuda prošao mnogo puta. – Da se čovjek zgrozi. Ne samo zato što se to moglo dogoditi u Gradu, već me pogodilo i to što tom čovjeku treba pomoći. Kad njemu pomognemo, pomoći ćemo i stanovnicima – kazao je Bandić.

Dodao je da će se pokrenuti sve institucije da se čovjeku pomogne, da se zemljište očisti i ondje nikad više ne odloži ni kilogram smeća. Na okretištu tramvaja na Črnomercu obećao je urediti zelenu, točnije blatnjavu površinu između dolaznih i odlaznih perona. Kazao je, naime, kako su mu se obratili brojni građani sa zamolbama da se ondje urede staze kako bi se normalno moglo prolaziti i za vrijeme kiša.

– Ne mogu javno istupiti u medijima, a da mi netko ne postavi pitanje kada ćemo ovo urediti. Ljudi iziđu iz tramvaja i šeću, a kad padne kiša, ovdje je 10 centimetara vode pa trebaju doslovno peraje da prođu – kazao je Bandić. Dodao je da je riječ o prioritetnom projektu jer okretište svakodnevno koristi gotovo 120 tisuća prolaznika te mu je žao što inicijativa nije došla od Mjesnih odbora i Gradskih četvrti.

– Za tjedan dana predstavit ćemo projekt kako će se to urediti. Treba provjeriti koliko prijelaza smijemo napraviti iz sigurnosnih razloga – istaknuo je gradonačelnik dodavši da će sve biti završeno za mjesec dana.

>>Zelene kante za smeće zamijenit će one od inoksa s oglasima

>>Zmajlović: Sankcije zbog Jakuševca platit će građani

Komentara 8

Avatar madcap
madcap
20:16 13.03.2013.

3 godine proizvodi kaos a onda pred kraj 4. obilazi i grozi se.

KO
komentatorv2
19:34 13.03.2013.

Sdp mu zabranio? Lol u kojoj su panici ovi uhljebitelji i kak se boje bandica da to nije za poverovat

ZV
zvone247
19:20 13.03.2013.

obećanje ludom radovanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije