Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O BUDUĆNOSTI STRANKE

Maras: SDP ne može pobijediti trčeći i 'delajući'

gordan maras
Anto Magzan/PIXSELL
19.10.2013.
u 08:07

Grad treba gospodarski razvoj, kaže Maras. Tvrdi da ujedinjuje Bernardićeve i Mrsićeve birače

S kandidatom za predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordanom Marasom razgovarali smo uoči sutrašnjih stranačkih izbora.

Isplivalo je mnogo prljavog rublja u kampanji, ljudi su se opredijelili, kakav će odnos u stranci biti kasnije?

Prvo, ja ne napadam nikoga. Cijela je moja kampanja afirmativna i stoga sam pozvao kolege da ne prozivaju koliko je tko platio parkiranje i tko je kada podijelio stranku jer stranka nakon izbora mora biti jača, a ne slabija. Zbog svega što izlazi negativno o stranci glasači i simpatizeri se pitaju što se događa. Rejting stranke treba sačuvati, nisam u kampanji htio štetiti stranci. Ovo je unutarstranačka, a ne međustranačka kampanja i moramo voditi računa o SDP-u. Siguran sam da će članovi izabrati nekoga tko može zbilja ujediniti stranku, a od tri kandidata upravo ja mogu najbolje povezati člana u ogranku s vrhom stranke. I mislim da članovi to znaju.

Zašto ste se uopće kandidirali? Bili ste potpredsjednik, u timu s Bernardićem.

Mrsić i ja bili smo potpredsjednici, mi smo svi u SDP-u tim, nema tu podjela. Mi smo radili, radimo i radit ćemo zajedno i nakon izbora. Radili smo u okviru onoga što smo mogli. Najodgovornija osoba jest ona koja vodi. Moramo vidjeti hoćemo li u iduće četiri godine raditi na isti ili drukčiji način. Uvjeren sam da se stvari neće promijeniti ako predsjednik ostane Davor Bernardić.

Što treba promijeniti?

Mnogo toga. Ponajprije, ujediniti stranku. Od svakog ogranka, mjesne organizacije, gradskog ogranka do Iblerova trga. Uvjeren sam da to mogu najbolje napraviti i mislim da članovi to znaju jer sam uvijek dobro surađivao sa svima, od članova koji su na prvom mjestu, kao i s vrhom stranke i predsjednikom Zoranom Milanovićem. Drugo, treba uvesti sustav u stranku, mora se posložiti organizacija. I, treće, ponuditi jasnu alternativu gradonačelniku, osobno i u Skupštini. To se ne smije temeljiti na tome da se trči uokolo i pravi da se nešto “dela”, već treba imati jasnu strategiju. A to ne možemo u trčanju i hodanju jer je on tu šampion. Mora ga se dobiti na gospodarskom razvoju grada, što ja po svojem obrazovanju i radu također mogu napraviti.

>> Mrsić, Bernardić i Maras skinuli se pred članovima SDP-a

>> 'Mirando ne može pobijediti Davora, a Davor ne može ujediniti'

Izbori se uzimaju kao referendum Vladi s obzirom na odnos Bernardića i Milanovića.

Krivi je način voditi kampanju tako da se postaviš kontra svoje vlade. To članovi prepoznaju, znaju da se ne može kampanja voditi na negativnosti prema svojoj stranci i Vladi. Mislim da će to članovi prepoznati i da će pobijediti onaj tko bude imao afirmativan stav prema jedinstvu stranke.

Što do sada nije valjalo u stranci i koja je vaša vizija?

Nismo bili jasna alternativa sadašnjem gradonačelniku, nismo se izgradili niti su nas građani prepoznali. Stvorio se dojam da u Skupštini pokušavamo stopirati neke njegove ideje koje nisu od velikog značenja za građane, poput fontana, koje su stajale 10 milijuna kuna. Dojam je da je to velik projekt. Izabrali smo taktiku da idemo kontra, a Bandić je stvorio dojam da nešto radi. Građani su, jer SDP nije ponudio nešto jasno, izabrali da daju Bandiću mogućnost da radi dalje i u Skupštini.

Vaše su vizije slične Mrsićevim pa koga onda izabrati?!

U stranci sam ja jedina moguća promjena u odnosu prema onome što imamo sada jer M. Mrsić ne može pobijediti D. Bernardića. Ujedinjujem sve generacije SDP-ovaca, i Mirandovo i Bernardićevo biračko tijelo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije