Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
običaji

Manifestacija u Zagrebu: 'Tko smo? Što smo? Odakle smo?'

manifestacija u zagrebu (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
Autor
Mateja Šobak/VLM
25.05.2013.
u 12:06

Treći puta održava se ova manifestacija, a sve u organizaciji koordinacije studentskih zavičajnih udruga

Narodne nošnje, tradicionalna glazba, zagorski štrukli, suhe smokve, rakija i vino okupirali su danas Trg kralja Tomislava. Svatko tko je samo prošao Glavnim kolodvorom nije mogao a da se ne zaustavi na štandovima studenata koji su odlučili pokazati kako su upravo različitosti ono što ih spaja. Naime, projektom naziva \"Tko smo? Što smo? Odakle smo?\" studenti Sveučilišta odlučili su Zagrepčanima predstaviti tradicionalne običaje i kulturu ljudi iz kraja iz kojih potječu.

- Treći puta održava se ova manifestacija, a sve u organizaciji koordinacije studentskih zavičajnih udruga. Donijeli smo zagorske štrukle, vino i nadamo se da će biti danas što više posjetitelja - rekao je Josip Kramarić, predsjednik Udruge zagorskih studenata.

Studenti su, osim specijaliteta, pripremili i tiskane materijale za one koji žele što više upoznati upravo običaje njihova kraja. - Prezentiramo dolinu Neretve, a kako to bolje napraviti nego uz neretvansku lađu, smokve i rakije - objasnila je Karmen Štrbić iz Udruge studenata doline Neretve.

Brojni posjetitelji u potpunosti su okupirali sve štandove, a studenti će na svojim pozicijama ostati još dva sata, nudeći Zagrebu sve najbolje iz svih dijelova Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije