Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra vijest

Liniju 268 ZET neće ukidati – putnici se voze kao i dosad

Linija 268
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
14.10.2014.
u 10:30

Pet godina je još pred Velikogoričanima, tijekom kojih neće biti promjena u javnom gradskom prijevozu niti stajalištima

Pet je godina tijekom kojih Velikogoričani ne moraju strahovati od ukidanja postojećih autobusnih linija - 268, kao i brze linije - 330.

I dok se nagađa kako ZET razrađuje prijedlog uređenja javnog prijevoza, on Velikogoričanima neće, barem kako neslužbeno doznajemo, biti na štetu, niti će njime biti ukinuto ijedno od postojećih stajališta na trasi od Zagreba do Velike Gorice i obrnuto. Razlog je već potpisani sporazum između Zagrebačkog električnog tramvaja i Grada Velike Gorice koji će na snazi bez promjena biti idućih pet godina, ali i činjenica da ZET prometujući tom trasom ostvaruje značajne prihode.

– Postojeća autobusna linija 268 jedna je od najprofitabilnijih linija ZET-a – poručuju iz te podružnice Zagerbačkog holdinga.

No, ipak Goričani moraju računati na jednu skoru promjenu, koja na snagu stupa s prvim dano 2015., a to je ukidanje postojeće garaže u tom gradu.

– To bi moglo u početku izazvati mala kašnjenja budući da autobusi neće kretati kao dosad iz garaže u Velikoj Gorici – poručuju iz Zagrebačkog električnog tramvaja.

Naime ZET i Velika Gorica osim oko autobusnog prijevoza razrađuju i planove uvođenja tramvajske linije, koja je ujedno bila jedno od predizbornih obećanja gradonačelnika Dražena Barišića.

–Potencijalne su tri trase od kojih je najizglednija ona kroz Rakarje - poručili su iz gradske uprave.

>> Ukida se autobusna linija 268, zamjenska 330 imat će samo 8 stanica?

Komentara 1

Avatar neuhljebljeni
neuhljebljeni
12:15 14.10.2014.

Prijedlog promjena trenutnih linija 268 i 330 je u biti vrlo dobar. Problem je bio što je na ovome siteu bio predstavljen senzacionalistički netočno i što se u njemu nije spominjalo rješenje za putnike na stanicama između Avenue Malla i Buzina (a to je potpuno nova linija za taj sve napučeniji dio grada).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije