Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Majstorski" popravili cijevi

Kod svakog pljuska strepi od poplava jer su kanalizacijske cijevi krivo spojene

01.08.2014., Sesvete - Nakon obilnih kisa zbog navodno lose izvedene odvodnje, caffe bar Enigma svaki put poplavi. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
07.08.2014.
u 10:30

Iz Grada kažu da su svjesni problema, ali ne planiraju ga riješiti sve do 2015., a iz Vodovoda se pozivaju na planiranu rekonstrukciju

Niko Bašić, vlasnik kafića u Sesvetama, prilikom svakog pljuska strepi od poplave.

Prostor je u podrumu zgrade na križanju Trakošćanske i Kašinske ulice, a zbog pogrešno spojenih kanalizacijskih cijevi pun je vode svaki put kada padne kiša.

– Ne mogu raditi ako mi je lokal svako malo pod vodom, to nisu nikakvi uvjeti – objašnjava vlasnik koji kaže da se već obratio i Gradu te Vodoopskrbi i odvodnji. Svaki su mu put obećali popravak, ali još ga nije dočekao.

– Pritisak je toliki da iskaču šahtovi na cesti i voda počinje odasvud prodirati – ističe Bašić koji je ugradio i posebne ventile o vlastitom trošku. Iako i u Gradskom uredu i u sektoru Odvodnje ističu da već znaju za problem i da je evidentiran kao prioritet, ne planiraju ga riješiti sve do sredine 2015.

– U nadležnosti Vijeća gradske četvrti manji su komunalni radovi, a za ovakve su probleme nadležne stručne službe grada – kaže Marijan Tomurad, predsjednik gradske četvrti Sesvete. "Realizacijom rekonstrukcije bit će omogućena kvalitetna i funkcionalna odvodnja", poručuju tek iz Vodoopskrbe i Odvodnje.

Komentara 1

BA
balansero
14:40 07.08.2014.

kod svakog pljuska svi strepe, dolazi do velike količine vode koju kanalizacijska mreža ne može progutati pa voda doslovno izvire iz šahtova u cijelom gradu. Sesvetama je još teže, mnogi nemaju kanalizaciju dok oni što imaju sve češće plivaju zbogg lošeg spajanja iste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije