Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROĐENDANSKI PARTY

Klub koji okuplja ljubitelje alternativne glazbe već četvrt stoljeća

Foto: Močvara
1/4
16.04.2024.
u 15:06

Močvaru je osnovalo Udruženje za razvoj kulture 16. travnja 1999. godine, a prvih godinu dana nalazila se u prostoru nekadašnjeg napuštenog diskonta pića kod Botaničkog vrta, zatim je od grada dobila na korištenje prostor nekadašnje tvornice Jedinstvo na Trnjanskom nasipu gdje se nalazi i danas

Prije četvrt stoljeća ljubitelji alternativne glazbe - bio to metal, punk, stoner, indie ili nešto drugo, dobili su mjesto za sebe. U Zagrebu je otvoren klub Močvara koji će svoj jubilarni rođendan proslaviti četverodnevnim događajem od 24. do 27. svibnja zajedno s 15. rođendanom susjednog Pogona Jedinstvo.

Močvaru je osnovalo Udruženje za razvoj kulture 16. travnja 1999. godine, a prvih godinu dana nalazila se u prostoru nekadašnjeg napuštenog diskonta pića kod Botaničkog vrta, zatim je od grada dobila na korištenje prostor nekadašnje tvornice Jedinstvo na Trnjanskom nasipu gdje se nalazi i danas. Močvara je otpočetka zamišljena kao otvoren prostor za sve vrste kulturnih događanja i suradnji, od koncerata do filmova, izložbi, kazališta.

VEZANI ČLANCI:

Popularnost Močvare i njezin repertoar s godinama su rasli, ali bilo je tu i problema. Tako je u ožujku 2008. godine najavljeno gašenje kluba zbog "nespremnosti vlasnika prostora Grada Zagreba da riješi pitanje ugovora o korištenju i omogući njegove redovne djelatnosti". Međutim, u svibnju 2009. klub je ponovno otvoren i nastavlja biti jedan od vodećih centara alternativne i urbane kulture, piše Sound Report.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije