Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uložit će amandmane

Klisović: SDP će podržati gradski proračun uz sitne izmjene

Zagreb: Joško Klisović održao konferenciju za medije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
16.11.2021.
u 15:50

Prema najavi iz Grada Zagreba, detaljan prijedlog proračuna trebao bi biti dostupan u srijedu, kada će se objaviti u sklopu dnevnog reda sjednice Gradske skupštine.

Prijedlog zagrebačkog proračuna za 2022. godinu je dobar, a klub zastupnika SDP-a će ga podržati uz sitne izmjene. Rekao je to danas predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović. 

- Proračun jest veći, ali u njemu su i svi oni dugovi koji se moraju platiti, dobar dio novca će otići upravo na njih - rekao je Klisović u izjavi nakon dodjele nagrada Luka Ritz komentirajući činjenicu da je prijedlog proračuna za 2022. za 1,1 milijardu kuna veći nego za 2021. Najavio je ipak da će klub zastupnika SDP-a kao koalicijski partner platformi Možemo! u Gradskoj skupštini uložiti amandmane na proračun.

 - Uz određene sitne modifikacije koje ćemo sami predložiti, podržat ćemo proračun - najavio je Klisović dodavši da kao koalicijski partner, žele razvojni proračun unatoč dugovima koji se moraju pokriti. Klisović je najavio kako će prijedlog proračuna za 2022. godinu uskoro ući u proceduru unutar Skupštine. Prema najavi iz Grada Zagreba, detaljan prijedlog proračuna trebao bi biti dostupan u srijedu, kada će se objaviti u sklopu dnevnog reda sjednice Gradske skupštine.

No, ipak su poznati neki detalji, poput toga da je težak 15,2 milijarde kuna te da će biti teži od Bandićevog. Značajan novac Grada namjerava uprihoditi prodajom APIS-a i gradskih zemljišta, a rashod je fokusiran između ostalog, na poslijepotresnu obnovu i izgradnju dječjih vrtića. 

Ključne riječi

Komentara 1

ZV
zvezdomor
18:41 16.11.2021.

Hihihihi pa ti ne znaš izmjeniti ni baterije u daljinskom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije