Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promet uživo

Klikom miša doznajte koje ceste u ZG izbjeći da ne zapnete u prometu

google promet
Google Maps/Screenshot
06.03.2013.
u 08:29

Google Maps objavio je, naime, na svojem Twitter profilu, kako su uslugu praćenja prometa u realnom vremenu (Live road traffic) proširili na četiri nove zemlje i 53 grada. Među njima se našao i Zagreb

Prometne gužve vozačima nerijetko izazivaju glavobolje no dobra je vijest da odsad na Googleovim mapama možete pratiti gdje se vozi neometano, a koje ulice izbjegavati zbog gužve. 
Google Mapas objavio je, naime, na svojem Twitter profilu, kako su uslugu praćenja prometa u realnom vremenu (Live road traffic) proširili na četiri nove zemlje i 53 grada. Među njima se našao i Zagreb, a usluga je dostupna i putem pametnih telefona. 

Zakrčene ulice označene su crnom bojom, a one brzo prohodne zelenom. U ulicama označenim žutom bojom promet je malo sporiji, a u crvenim ulicama promet teče otežano. 

Na Googleovu blogu pojasnili su kako je usluga omogućena temeljem korištenja GPS-a. Hvataju se za signale koje odašilju pametni telefoni s uključenim lokacijskim postavkama i na temelju podataka o brzini kretanja koji pristižu s brojnih telefona s GPS-om, računaju kakvo je stanje u prometu. Na taj način sami korisnici Googleove usluge sudjeluju i u njezinu kreiranju, a što više vozača uključi GSP i lokacijske postavke na svojim pametnim telefonima, podaci koje Live road traffic šalje točniji su. 

Komentara 2

ZV
zvone247
20:26 06.03.2013.

google je za zagreb napravio više nego milan bandić

OB
-obrisani-
21:13 08.03.2013.

07.03.2013. u 14:28h Tvrtkecov je napisao/la: s jedne strane korisno dok sa druge strane može biti zloupotrijebljeno. mogu pratiti naše navike kretanja... ******** To mogu i bez da uključiš GPS, a tu mogućnost "tajne službe" zloupotrebljavaju do besvijesti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije