Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedočanstvo majke

Kći mi govori: 'Učiteljica je tamo, a opet me napao. Neću u školu!'

'03.09.2012., Zagreb - Roditelji zrtava nasilja OS A.Kovacic, prvog dana skolske godine svoju djecu nisu pustili na nastavu. Predstavnik roditelja Ato Kwamina Markin, ravnatelj skole Jozo Hrgan,  pred
Foto: 'Borna Filic/PIXSELL'
1/6
04.09.2012.
u 13:11

Imala je podljeve po rukama i rebrima, ali je šutjela jer se bojala, kaže majka

Desetogodišnja djevojčica (podaci poznati redakciji), čini se, na posebnom je piku maloljetnog nasilnika D.H.T.

– Više ne želim ići u školu – govori majci gotovo svako jutro. Nasilju se ne zna oduprijeti, a dvogodišnje \"iživljavanje\" promijenilo ju je – postala je zatvorenija, rijetki su oni kojima vjeruje.

– Govoriš mi da mi se ništa neće dogoditi ako je učiteljica tamo, a opet se uvijek nešto dogodi – govori djevojčica svojoj majci. Njezini problemi počeli su, kako prepričava majka I. K., prije dvije godine, i to već nekoliko tjedana nakon dolaska nasilnika u taj razred.

– Krenulo je s čupanjem, zadirkivanjem, gurkanjem, prešlo je na pljuvanje i verbalno zlostavljanje. Dobacivao bi joj glupačo i kojekakve ružne riječi – kaže majka djevojčice. A onda se situacija pogoršala. Znao bi je gurnuti putem do blagovaonice, podmetao joj je nogu, a djevojčica je redovito imala ili masnice ili kraste. Sve dok je nije dobro izudarao.

– Školskom klupom ju je pritisnuo uza zid i izudarao šakama i nogama po tijelu. Iz škole me nitko nije nazvao niti o tome obavijestio. Tek navečer kada sam je pripremala u krevet primijetila sam masnice i podljeve, po rukama, bedrima i rebrima bila je plava. Nije mi ništa rekla jer se bojala – prepričava majka.

Odlazak na policiju nekoliko sati od događaja, bez prethodne obavijesti škole, nije bio od koristi. Ništa se nije moglo učiniti. Nerijetko je D.H.T. presretne i na putu iz škole, zaprijeti joj da će je još jače istući ako išta ikome kaže. Majka je pokušala razgovarati s roditeljima nasilnika, ali nije bilo koristi. Ništa bolje ne prolazi ni drugi učenik toga razreda. Njega je dočekala šaka u trbuh, dobio je nogom u rame, a istukao ga je D.H.T. i metlom koja mu se našla na putu. Škola roditelje nije obavijestila.

Komentara 128

ZN
ZND
18:10 04.09.2012.

04.09.2012. u 18:02h Melpomena je napisao/la: To je tako kad danas djeca imaju milijun prava i ni jednu obavezu. Zakon štiti zlostavljače, žrtve se šikaniraju, itd. itd. Tražili ste, gledajte. _______________________________________________________ To je istina, međutim i dalje sve prvenstveno polaziazi od kućnog odgoja, tj. od toga kako se roditelj postavi. Moja djeca npr. znaju da će i za neusporedivo benignije gluposti od ovih bit oštro kažnjena, tako da je malo vjerojatno kako će se okuražit terorizirat školske kolege jer su vrlo dobro svjesna posljedica takvoga ponašanja.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:21 04.09.2012.

Valja oca uhvatiti i ubiti boga u njemu. Dragi moji roditelji, druge nema.

AL
alapača
18:06 04.09.2012.

a i oni koji su 'stručno' nametnuli zakone (i ubrali honorare u radnoj grupi za izradu zakona) po kojima je zaštita od nasilja gotovo nemoguća, trebali bi nam biti poimenično poznati i nagrađeni po stvarnoj zasluzi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije