Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki brat

Kamere danas počinju snimati na glavnom trgu

'10.05.2011., Trg zrtava fasizma 5, Zagreb - Zgrada i sjediste HDZ-a te dvije kamere na svakoj strani zgrade. Jucer oko 15.15 sati netko je bacio ciglu kroz staklo HDZ-a i pritom ozlijedio dvojicu mus
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
30.11.2012.
u 12:00


Do 15. prosinca bit će u cijelom gradu postavljene sve kamere – njih 225

Prometni redari putem videonadzora od danas snimaju i Trg bana Jelačića, Kaptol i Bakačevu ulicu!

Snima se šest ulica

Na trgu su postavljene četiri kamere, i to dvije na zgradi Anić holdinga, odakle će se nadzirati prilazi iz Gajeve, Ilice i Radićeve, te na zgradu Croatia osiguranja, s koje će se motriti neovlašteno ulaženje u pješačku zonu iz Praške, Bakačeve i Frankopanske. Jedna kamera snimat će iz Bakačeve, a postavljena je na stanicu turističkog ZET-ova autobusa, odakle će se snimati svakodnevno zaustavljanje po cijeloj ulici. Kaptol će nadzirati kamere sa zgrade Turističke zajednice te još dvije kako bi se poslije mogli kazniti vozači koji zaustavljaju vozilo na okretištu autobusa. A osim videonadzora u samom centru, pod budnim okom kamere od danas su i tržnice Trešnjevka i Savica. Na trešnjevačkom placu postavljeno je čak pet kamera, i to dvije na križanju Vukovarske, Ozaljske i Krapinske, odnosno sa sjeverne strane placa, dvije na križanju Srebreničke i Zvorničke, odnosno s istočnog prilaza te jedna s južne strane u Zvorničkoj ulici.Na tržnici Savica dvije kamare snimaju Lastovsku s istočnog i zapadnog prilaza placu, a jedna nadzire prilaz iz Ulice Zinke Kunc.

Još na deset lokacija

Ovime su kamere postavljene na 67 položaja u gradu, a budući da su na svakoj lokaciji postavljene po tri kamere, riječ je o njih 203 od planiranih 225 na 75 lokacija.

– Projekt se privodi kraju i do 15. prosinca bit će postavljene sve kamere. Još nam preostaje desetak lokacija među kojima su Savski most, Cvjetni trg i prostor oko novih fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice – kazao je Mato Kraljević, inicijator projekta iz gradskog prometnog redarstva.

Ključne riječi

Komentara 4

EV
evandro
11:12 01.12.2012.

Kako izvuci zadnju kuni iz dzepa ovog ispacenog naroda! Bit ce vam to kratkog vijeka, drugovi! A nezadovoljstvo koje time postizete puno je vece i kostat ce vas puno vise od zarade na sitnim prekrsajima.

GR
grozni123
15:25 02.12.2012.

Konačno nekaj pametno. Da sad vidim lice kak ti slučajno zalutalog slovenca,bosanca,cnogorca ili nekog drugog stranca na trg ili u pješačku zonu s opravdanjem nisam vidil znak kao oni nemaju takve znakove. Bahati dotepenci u zagreb kaj dođu i glume jadnike kao nisu znali da se tu nemre vozit pa ipak je to kraća ruta preko trga nego okolo

ME
Melion
10:47 01.12.2012.

Mislim da bi bilo daleko korisnije da postave kamere u urede Zagrebačkog holdinga i gradonačelnika Bandića. Vjerujem da bi nadzor bio na pravom mjestu i da bi bilo daleko većih globa od par stotina kuna za prometne prekršaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije