Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svratite u zagrebačku galeriju

Kako izgleda kada IT stručnjak napravi izložbu grafita? Nećete nikad pogoditi što mu je bila inspiracija

Ilustracija
Foto: Pixabay
1/6
16.02.2024.
u 10:00

Smoki se, naime, pred kraj fakulteta, sjetio koncepta grafitiranja. Tada je još bio mekani writer koji je radom na platnima u toplini doma, pravdao hladnoću s kojom se nije bio spreman boriti sa silverom u ruci

Čak četiri godine, Smoki je skupljao svoje radove kako bi jednoga dana mogao pripremiti vlastitu izložbu. On je, inače, diplomirao na Fakultetu elektronike i računarstva 2021. godine, a danas se bavi IT securityem i student je specijalističkog studija informacijske sigurnosti na FER-u. Njegova izložba "Prva solo" zapravo je preslika slobodnog vremena pojedinca, kojeg počinje bilježiti različitim vizualnim tehnikama od zime 2020. godine.

Smoki se, naime, pred kraj fakulteta, sjetio koncepta grafitiranja. Tada je još bio mekani writer koji je radom na platnima u toplini doma, pravdao hladnoću s kojom se nije bio spreman boriti sa silverom u ruci. Tetak mu je jednom prilikom rekao da je inženjerstvo ostavilo veliki trag u stilu njegovog kreativnog izražavanja, no on ipak misli da su mu stil isključivo definirali graffiti.

Radi li se o stilu proizašlom iz graffita ili dvostrane L–transformacije kauzalnih signala x(t)μ(t) objasnio je u svojoj izložbi koja traje do srijede 21. veljače, a može se posjetiti od 17 do 21 sat u Galeriji Siva (Medika) u Pierottijevoj ulici na broju 11.

VEZANI ČLANCI: 

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo i Zaklade kultura nova.

VIDEO: Dajete li "bakšu" kad kavu plaćate karticom? Konobari kažu: Domaći to slabo rade

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije