Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promet

Kako će nam izgledati Velika Gorica?

Dražen Barišić
Goran Jakuš/PIXSELL
09.11.2010.
u 12:27

Studiju je gradonačelnik obećao prezentirati u travnju... Nismo je uspjeli vidjeti, o njoj znamo tek da je pozamašan dokument

Još u listopadu prošle godine uz fotoreportere i novinare rukovali su se gradonačelnik Dražen Barišić i direktor tvrtke Prometis Milorad Božić.

Smiješili se obojica, baš su tada potpisali ugovor o izradi prometne studije Grada Velike Gorice vrijedan 240.000 kuna.

Rok za završetak studije bio je travanj 2010. godine, a gradonačelnik Dražen Barišić obećao je još lani da će prometna studija nakon toga biti i predstavljena.

Od obećanja ništa već, eto, punih sedam mjeseci.

Iako je, doduše, studija predana na ugovoreni rok, o njoj Velikogoričani, koji su je i platili, nemaju pojma. Možda zato i ne pokazuju interes za nju.

– Njezina prezentacija može se održati u svako doba kada se za to pokažu potreba i interes – poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Podsjetimo, cilj izrade prometne studije bio je analizirati prometno stanje u gradu te ponuditi prijedloge za novu organizaciju prometa, uvažavajući prostor i potrebe stanovništva.

– Studija daje prikaz organizacije javnog prijevoza koji je u funkciji Grada Velike Gorice, prijedlog prihvaćanja i vođenja šinskog vozila, mogućnost vođenja biciklističkih staza, i na koncu da se sva ta predložena rješenja ugrade u prostorne planove Velike Gorice. Studija daje kvalitetna rješenja za život grada na humanim i sigurnosno-prometnim osnovama – poručio je jučer Dražen Barišić.

Zašto ne vjerovati gradonačelniku, i svim drugim stručnjacima - kad oni poručuju da je humano, onda to sigurno i jest.

No, teško je povjerovati da baš niti jednog Velikogoričanina ili Velikogoričanku ne zanima na koji će se to točno “kvalitetniji” način razvijati grad?

A taj plaćeni dokument mjesecima, samo nagađamo, stoji u ladici. O njemu, nažalost, i mi znamo da je samo pozamašan dokument.

Ključne riječi

Komentara 5

SP
simpa_paket
12:52 09.11.2010.

Da im vjerujemo???!! hahahaha.. pa što su napravili sa novim ulazima u Veliku Goricu! grozno! Kretenizam na djelu.

VE
Velikogoričan56
17:03 09.11.2010.

Naravno da nas zanima, a da smo imali priliku reci svoje misljenje moguce bi bili bolje rijeseni ulazi u grad, jer ovako kako je sada to je cista glupost, daleko gore nego dok nije bilo nista uradjeno, a utroseni su ogromni novci. Zasto se prometni strucnjaci nisu odvezli do Varazdina pa vidjeli kako je rijesen ulaz u grad kruznim tokovima, bez semafora. Sljedeca je glupost ukljucivanje na istocnu obilaznicu kod sajmista, kad nije moguce skrenuti u lijevo, kao i jos nekoliko rjesenja koje moze napraviti samo neprijatelj, a ne netko tko zeli dobro stanovnicima Velike Gorice

BI
bigriba
11:56 10.11.2010.

gospodine gradonacelnice, vrlo rado bi pogledao studiju. Kada mogu doci do Vas pa da prodjemo kroz studiju koja ce toliko dobroga dati VGu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije