Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prehrana u školama

Kad im dosadi školska užina, učenici naruče pizzu

Torba
Danko Fajt
07.06.2010.
u 19:50

– Hrana u Osnovnoj školi Jurja Habdelića, u koju idu moja djeca, loša je, a skupa – požalila nam se zabrinuta mama Sanja Bojla (37).

– Hrana u Osnovnoj školi Jurja Habdelića, u koju idu moja djeca, loša je, a skupa. Voljela bih da se to promijeni! – požalila nam se zabrinuta mama Sanja Bojla (37).

Potaknuti tom kritikom porazgovarali smo o prehrani u školama s ravnateljima i tajnicama velikogoričkih osnovnih škola.

– Mi nemamo blagovaonicu i kod nas nema pripreme toplih obroka. Djeca u razredima pojedu mliječni obrok, koji se sastoji od sendviča ili peciva i napitka. Peciva se nabavljaju u Klarinim pekarnicama s kojima imamo ugovor. Roditelji su uglavnom zadovoljni – rekla je tajnica OŠ Jurja Habdelića. Cijena jednog obroka je sedam kuna, a nju određuje gradska uprava.

Specifičan kriterij

Zvonko Kunić, pročelnik za društvene djelatnosti i školstvo, objasnio je da od sedam osnovnih škola na velikogoričkom području, tri škole, “Eugen Kumičić”, “Nikola Hribar” i “Šćitarjevo” imaju organiziran produljeni dnevni boravak, na kojem je manji dio učenika. U dnevnom boravku učenicima su osigurana tri obroka, doručak, ručak i užina, čija je ukupna cijena 25 kuna osim za učenike sa subvencioniranom prehranom, koji plaćaju 13 kuna na dan.

– Svaka škola organizira nabavu hrane samostalno. Teško mi je reći jesu li učenici zadovoljni hranom u školi, njihovi kriteriji su specifični, oni vole mijenjati hranu, naručiti pizzu... Mi određujemo cijenu hrane jer bi u suprotnom sigurno bila veća – rekao je Kunić.

Snježana Pavić, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića, ističe da malo učenika dolazi na dnevni boravak u njezinoj školi.

Pola ih se ne hrani u školi

– Od 930 učenika, koliko ih je u našoj školi, tek oko 60 dolazi na dnevni boravak i konzumira tri obroka dnevno. Od ostalih učenika polovina ih se uopće ne hrani u školi, a dio ih uzme samo mliječni obrok – iznijela je podatke Snježana Pavić.

Voditelji kuhinje, kaže ravnateljica škole, hranu nabavljaju od nekoliko dostavljača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije