Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kratki spoj?

Jureći autobus još pregledavaju, vozač pod stresom i u šoku

Autobus kod Avenue Malla završio na livadi (1)
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
26.09.2013.
u 08:23

Vozač Anto Tuzla radi u ZET-u više od dvadeset godina i prvi mu se put, kaže, dogodila nezgoda na poslu

Ne znam što se dogodilo s autobusom. Nisam mogao zakočiti i u trenutku sam samo odlučio skrenuti na travnjak. Hvala bogu da nitko nije ozlijeđen. Moglo se dogoditi i najgore. Bilo je jako stresno i još sam u šoku - kratko je jučer komentirao Anto Tuzla, vozač ZET-ova autobusa 268 kojem su u utorak, iz još neutvrđenih razloga, otkazale kočnice na križanju s Avenijom Dubrovnik kod Avenue Malla.

Bez materijalne štete

Radi u ZET-u više od dvadeset godina i ovo je, kaže, prvi put da mu se dogodila neka nezgoda. Autobus je išao iz smjera Velike Gorice prema gradu. Anto je izgubio kontrolu nad autobusom i nastala je panika. Pješaci su mahnito bježali pred jurećim autobusom, a jednu je ženu, prema riječima svjedoka, zamalo pregazio na pješačkom prijelazu. Autobus se nekako ipak uspio zaustaviti kod vrbe iza autobusne stanice u Dugavama. Iz Policijske uprave zagrebačke kažu da nisu obavljali očevid jer nije bilo ozlijeđenih osoba, niti materijalne štete, nego je vozilo nakon nezgode prevezeno u ZET-ovu garažu na detaljan pregled kako bi se ustanovio točan uzrok kvara. Neki od putnika koji su se u utorak vozili u spornom autobusu istaknuli su kako im je, zapravo, brza reakcija i prisebnost vozača spasila život. Istoga su mišljenja i Antini kolege koji su mu jučer, kažu, čestitali na tome.

– Izvrsno se snašao. Naši su vozači, inače, jako iskusni i sposobni da se snađu u bilo kakvoj sličnoj situaciji – poručio je predsjednik sindikata vozača ZET-a Ante Jelić te dodao kako će se sindikat zalagati za još strože i detaljnije dnevne preglede svakog vozila.

Digitalni tahograf

Točan uzrok nezgode, ističe Jelić, jučer još nisu uspjeli utvrditi, no nakon prvog pregleda vozila pretpostavljaju da je došlo do nekog kratkog spoja. Podsjetimo, autobus je novije generacije marke Mercedes i ima električni gas koji se ne može zaglaviti. Nema videonadzor, ali će digitalni tahograf koji bilježi podatke vožnje pomoći u utvrđivanju točnog uzroka kvara.

>>Jurećem autobusu otkazale kočnice, skrenuo na livadu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije