Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crna prognoza

Josipović: Hrvatsku čeka naporan rad i za male plaće

velesajam (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
19.09.2012.
u 09:49

Josipović je pohvalio napore koje čelnici Zagrebačkog velesajma ulažu kako bi na se sajamskim priredbama pokazale snaga i vizija hrvatskog gospodarstva

Poručujući kako je Zagrebački velesajam simbol i više od pukog trgovišta, a i pokazatelj kako se surađuje, gospodari i gradi, hrvatski predsjednik Ivo Josipović otvorio je 6. sajamske izložbe Zagrebačkog velesajma na kojima će do 23. rujna izlagati 607 izlagača. Bez imalo uvijanja poručio je kako Hrvatsku čeka uporan i naporan rad i za male plaće da bi se došlo do gospodarskog uspjeha.

Koreografiju za gospodarski uspjeh Josipović, inspiriran prethodnim nastupom Lada, vidi u hrvatskoj Vladi koja svojim zakonima i mjerama u racionalizaciji, kvalitetnoj produkciji i otvaranju tržišta stvara preduvjet za izlazak iz krize.

- Svega toga neće biti bez napornog "oranja i kopanja", od same priče nema ništa - analizirao je Josipović, hvaleći napore koje čelnici Zagrebačkog velesajma ulažu kako bi na se sajamskim priredbama pokazale snaga i vizija hrvatskog gospodarstva. Nakon što je otvorio sajam, krenuo je u obilazak njegovih sadržaja koji se nude u 11 izlagačkih sala.

Otvaranju sajma nije nazočio gradonačelnik Milan Bandić, već je uz njegovu ispriku pozdravnu riječ uputila njegova zamjednica Jelena Pavić-Vukičević. Nazočnima se na otvorenju obratio i potpredsjednik Vlade Branko Grčić, iznoseći podatak kako su najžilaviji sloj hrvatskih gospodarstvenika mali i srednji poduzetnici koji su, istaknuo je, i u vrijeme krize ostvarili rast.

U jesenskom terminu od 19. do 23. rujna Zagrebački će velesajam posjetiteljima uz već tradicionalne sajmove Mystic, kolektivne izložbe zemalja i Sajam široke potrošnje, premijerno ove godine ponuditi Sajam županija i Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Na sajmovima će se okupiti 607 izlagača iz 18 država svijeta, a novitet za posjetitelje sajma jest prvi put ove godine osigurano besplatno parkiranje, dok dnevna ulaznica stoji 25 kuna.

Ključne riječi

Komentara 58

DO
doktorica
19:26 19.09.2012.

mladi mogu samo otići van......

JA
jalnus
19:31 19.09.2012.

Naucio je hrvat radit dok mu je nijemac gazda. Hrvat je lijen samo onda kad je svoj na svome. Jer ga boli. Sad kad nijemac opet bude gazda sve ce opet biti dobro...

KR
kresimirn
19:07 19.09.2012.

diletanti gospodine predsjedniče, da li mi možete pomoći oko ubrzavanja izdavanja vize za Australiju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije